1. Start your impossible
  2. Mobilitetsprojekt
  3. Para Tech
Jag vill....

Toyota Para Tech

Toyota-ingenjörer och flerfaldigt Paralympiska guldmedaljören Andrea Eskau har samarbetat för att pressa gränserna för vad som är möjligt i cykelsporten.

Vi presenterar - Andrea Eskau

Andrea Eskau har vunnit fyra guld och en silvermedalj som Paralympisk handcyklist. Hon har också vunnit fyra guld, fyra silver och två brons i de Paralympiska vinterspelen. Nu samarbetar hon med Toyota för att ytterligare vässa sin förmåga.

 

Para Tech Power

Ingenjören Roger Kirschner föddes med den vänstra halvan av kroppen förlamad. Hans föräldrar var båda professionella racerförare, och han ville hålla jämna steg med deras snabba livsstil. Andrea Eskau fick ryggradsskador i en cykelolycka, och ville inte heller sakta ner och beslutade istället att tävla i de Paralympiska spelen.

Även efter att ha vunnit fyra guldmedaljer på sommaren och ytterligare fyra guld på vintern i Paralympics, avtog inte hennes beslutsamhet att bli snabbare. Roger och Andrea arbetade tillsammans med ett team av Toyota-ingenjörer för att fortsätta förbättra hennes handcykel. Idag är hennes nya handcykel 30 procent lättare och optimerad så att hon kan prestera som allra bäst.

"Jag tittade på den befintliga handcykeln och kände det direkt; den behöver ett nytt koncept ... styvare, men lättare. Det är spännande att jag pratar med både utövaren och fordonet som en person, eftersom hon är själva motorn."

 

Roger Kirschner

Ingenjör

Mobilitetsteknik

Toyotas ingenjörsteam tog den teknik som används av TOYOTA GAZOO Racing för att skapa en handcykel till Andrea som är lättare och styvare än någon hon har kört tidigare.

Mobilitetsvision

Toyota tror på lika tillgång genom mobilitet. Att hjälpa idrottare som Andrea att bli ännu bättre är bara ett exempel på hur Toyota hjälper alla människor att nå sin fulla potential.

Toyotas engagemang för idrottare

Toyota och Andrea har arbetat tillsammans på en mängd olika projekt under de senaste sju åren, inklusive hennes anpassade skidsläde. Vi är fast beslutna att ge våra idrottare de verktyg de behöver för att känna kraften i rörelsen.

 

Olympiska och paralympiska spelen

Som den Internationella Olympiska Kommitténs och den Paralympiska Kommitténs världsomfattande mobilitetspartner har Toyota åtagit sig att frigöra mänsklig potential genom rörelsekraft och hjälpa olympiska och paralympiska idrottare att nå sina mål genom att öka tillgången, öka synligheten och förbättra tekniken. Genom partnerskapen vill Toyota uppmuntra människor runt om i världen till att ta de första stegen mot att uppnå sina drömmar, oavsett kön, ålder, nationalitet eller funktionsnedsättning – hos Toyota tror vi att när du fritt kan röra dig är allt möjligt.

TOYOTA GAZOO Racing

Toyotas deltagande och engagemang i motorsport innebär ett speciellt uppdrag: att finjustera inte bara våra bilar utan också förmågan hos de människor som gör dem. Detta har varit Toyotas tillverkningsfilosofi sedan tiden för vår grundare, Kiichiro Toyoda. De extrema förhållandena i motorsport avslöjar fordonets fulla potential. Potential som vi inte ser i den dagliga körningen. Motorsport tillåter oss att testa ett fordons slutliga gränser - och att pressa dessa gränser ännu längre så att vi kan göra ännu bättre fordon.