1. Nya bilar | Toyota Sverige
  2. SUV
Jag vill....

SUV

De bästa SUV-modellerna för alla typer av äventyr. Från stadsvana C-HR till RAV4:s åk-vart-som-helst-attityd och Land Cruisers oslagbart kaxiga utstrålning. Oavsett vilken modell som passar dig bäst så finns det en Toyota för dig.

Kör med stil

Toyotas hub för SUV-modeller är din go-to guide för allt som handlar om SUV:ar; från att upptäcka de många möjligheterna av att äga en, till att hitta svaren på de vanligaste frågorna.

100% elhybrid

Med Toyotas hybriddrivna SUV:ar får du ut det absolut mesta av det extra utrymmet, lägre utsläppen och högre miltalen så att du kan köra lite mer miljövänligt och samtidigt vara snäll mot din plånbok.

Utbudet

Toyota har legat i framkant när det kommer till fritidsfordon, från vår allra första SUV RAV4 till äventyrliga och legendariska Hilux.

Upptäck våra SUV-modeller 

POST https://dxp-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?model=c-hr%2Ccx%2Cre%2Cra%2Clandcruiser150%2CDE%2CYB&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIpsTk05rlhgMVgE-RBR26yQ8sEAAYAyAAEgISovD_BwE&gclsrc=aw.ds

Forced client side injection based on cached strategy

FAQ

Det är inte säkert att du med säkerhet vet vilken SUV som passar dig. Se till att du tar med i beräkningen hur stort bagageutrymmet är. Den som ofta åker iväg på helgäventyr kanske behöver lite extra utrymme som finns i både Land Cruiser och Hilux, som ser till att all äventyrlig utrustning kommer med. Medan den som är ute efter en härlig körtur i staden istället kan dra fördel av RAV4 Hybrid eller Toyota C-HR Hybrid med hög prestanda. 

Många oroar sig för att den större storleken på en SUV innebär en mindre responsiv körupplevelse. Så behöver inte vara fallet. Många moderna SUV-modeller kommer ofta med turbomotorer och avancerade hybridsystem, medan andra levererar en liknande smidighet som en halvkombi. 

I och med att det ofta går hand i hand så är det vanligt att anta att alla SUV:ar är fyrhjulsdrivna. Men med det sagt, så finns det SUV:ar som är tvåhjulsdrivna eller har AWD istället, även om många är fyrhjulsdrivna. Beroende på vad som passar dig så kan du hitta en modell som matchar ditt körbehov.

Som ovan nämnt, så är SUV:ar inte alltid fyrhjulsdrivna. Vissa SUV:ar kör med tvåhjulsdrift, vilket innebär att motorns kraft distribueras ensamt till antingen de främre eller de bakre hjulen, eller så kör de med fyrhjulsdrift. En 4x4 är vilken bil som helst som har kraftförsörjning till alla fyra hjulen. 

Det finns flera crossover-modeller; många SUV:ar är 4x4, men inte alla. SUV är en benämning som vanligtvis associeras med själva formen och designen av en bil, snarare än vilken däckdrift den har. 

Lastbilsbaserade SUV:ar, som Hilux, är vanligtvis styvare och tyngre med bättre off-road och dragkapacitet. 

Personbilsbaserade SUV:ar har en kaross som erbjuder en mer kompakt känsla med en smidig, responsiv, halvkombi-liknande körupplevelse. 

Det finns flera olika typer och storlekar på SUV:ar: mini, kompakt, långa och förlängda. Medan mini och kompakta SUV:ar, eller crossovers som de ofta kallas, har mindre utrymme än större motsvarigheter har de desto bättre bränsleeffektivitet. 

Det extra sätesutrymmet som finns i större SUV-modeller, som Land Cruiser till exempel, kan ofta erbjuda platser för upp till sju passagerare, vilket gör dem till ett ännu mer populärt alternativ för de som har en stor familj. 

Upptäck våra biltyper

Toyota RAV4 Elhybrid

Med Toyota RAV4 Elhybrid får du en mångsidig och praktisk SUV med en robust utsida och genomtänkt insida. Den självladdande hybriddrivlinan ger dig låga utsläpp och exceptionell räckvidd samt alla fördelar med att köra helt elektriskt upp till 50% av tiden. Bilen är dessutom laddad med massor av teknik som överträffar dina förväntningar.

Upptäck Toyota RAV4 Elhybrid