1. Elbilar
  2. Batteribilar

Batteribilar - Upptäck våra helelektriska bilar

VARFÖR EN BATTERIBIL?

Vår nya generation av batterielektriska bilar, som i vardagligt språk benämns elbil, har en kompromisslös blandning av kraft, pålitlighet och prestanda. Alla våra elbilar körs enbart på batteri, utan annat bränsle och helt utan utsläpp när du kör.

Ladda hemma

Det är säkert, bekvämt och enkelt att ladda våra elbilar. Du laddar hemma vid en laddbox för säker och pålitlig laddning eller via ett vanligt vägguttag (10A). Du kan också snabbladda längs vägen vid många offentliga laddplatser.

Räckvidd

Våra elbilar, som Toyota bZ4X, kan med fullt laddat batteri köras upp till 500 km*.
(* WLTP)

8 års garanti

8 års EV-batterigaranti avseende försämring av kapacitet. Omfattar försämring av EV-batteriet under 70% av den ursprungliga kapaciteten. Gäller under 8 år eller 160 000 km vilket som först inträffar och utan begränsning av körsträckan under det första året. Läs mer här

Hur fungerar det?

En elbil drivs enbart av ett elektriskt batteri, utan utsläpp från bilen. Ta en närmare titt genom att klicka på animeringen som visar hur en batterielektrisk bil fungerar.

UPPTÄCK VÅRT UTBUD AV BATTERIBIL

Ta en närmare titt på vårt modellutbud av helelektriska bilar och ta del av våra banbrytande innovationer för att hitta den modell som passar just dig.

Ladda på ett lätt sätt

Hemma, på jobbet eller vid en offentlig laddplats – det finns en mängd sätt att ladda din elbil.
Ladda elbil

VART GÅR DIN RESA?

Med mer än 25 års erfarenhet av eldriven mobilitet har Toyotas batterielektriska fordon utvecklats till att ge betryggande räckvid. Drawing Toyota bZ4X tar ledningen och tar dig 500 km* på en enda full laddning.
* WLTP cycle. Sträckan kan variera beroende på av vald utrustningsnivå, inställningsval, drivlina och lokala körförutsättnigar.
Opens in new window Elbilar

Laddat för bidrag

Ökningen av laddbara hybrider och elbilar har gjort att man kan ansöka om bidrag och stöd för att installera laddboxar hemma. Med erbjudanden på upp till 75% av kostnaderna är det en bra tid att ladda upp för ny teknik hemma.   
Läs mer om möjligheter att få bidrag Opens in new window

EN ELEKTRIFIERAD FRAMTID

Våra batterielektriska bilar leder vägen mot en helt elektrifierad framtid. För oss handlar det inte bara om nollutsläppsvisionen – vi vill maximera energieffektiviteten under fordonets hela livscykel. Som en del av vår strävan att minska energiförbrukningen och avfallet, kan batterikomponenter och material sparas och återvinnas för framtida bruk. Läs mer om vårt engagemang för miljön.
Opens in new window Läs mer

BORTOM FÖRVÄNTNINGAR - BEYOND ZERO

Vi ser början på en ny och spännande era. Vår helt nya bZ-serie går bortom noll utsläpp för att förbättra mobiliteten för alla. Med den nya generationen av innovativa batterielektriska fordon, introducerar vi en smakfull kombination av elegans, modern design och exceptionell teknik. Med Toyota bZ-serien kan du minska din miljöpåverkan på vår planet och njuta av enastående prestanda och klassledande innovativa funktioner. Det här är inte slutdestinationen utan ett steg på vägen mot ett hållbart och elektrifierat samhälle.

Frågor och Svar

Allt du behöver veta om laddbara elhybrider, skillnader mellan olika typer av bilar och mer.

Den största skillnaden mellan en elhybrid och ett batterielektriskt fordon är hur de får energi. En elhybrid växlar mellan två kraftkällor, en bränslemotor och en elmotor som får kraften från ett självladdande hybridbatteri. En elbil drivs enbart via batteri. 100% som laddas från en laddbox. Elektrifierade fordon använder inget annat än elektricitet och lämnar noll utsläpp längs vägen.

Moderna batterielektriska fordon klarar längre sträckor än de flesta tror. Nya Toyota bZ4X kan köras upp till 500 km på en enda laddning

* WLTP cycle. Sträckan kan variera beroende på av vald utrustningsnivå, inställningsval, drivlina och lokala körförutsättnigar. 

Att ladda en elbil är enkelt och bekvämt. Installera en specialframtagen laddbox hemma eller på garageuppfarten så laddar du din bil på ca fem timmar. Oavsett om det är över natten hemma eller på dagen när du är på kontoret, är det helt tryggt att ladda från ett vanligt vägguttag med den medföljande laddkabeln. För snabbladdning när du är ute, finns ett alltmer växande nätverk av snabbladdningsställen vid parkeringsplatser och köpcentrum där du kan ladda och köra vidare efter bara 30 minuter.

Batterielektriska bilar kan minska utgifterna på många sätt. El är bränslet i en elbil . Det finns en flera bidrag för fordon med noll CO2-utsläpp, oavsett om det är väg- och tjänstebilskatter eller fria tullavgifter i storstäder. Dessutom kräver elektrifierade motorer och batterier ett minimum av underhåll, vilket gör att även kostnaderna för service kan bli lägre.

Våra elbilar håller samma höga kvalitet, pålitlighet och är lika hållbara som vilken Toyota som helst. Batterierna är framtagna för att hålla bilens hela livslängd. En 10+-årig/160 000 km* garanti, så du kan vara trygg i många år framöver. När ett batteri börjar bli förbrukat har du hjälp av vår service för återlämning så det hanteras säkert och ansvarsfullt.

*Det som inträffar först.