1. Elbilar
  2. Laddhybrid

Laddhybrid

Med en laddhybrid från Toyota kombinerar du tekniken för den självladdande elhybriden med möjligheten att även kunna ladda batteriet med sladd hemma eller vid laddstolpar.

Laddhybrid - det bästa av två världar

Fördelen med en laddhybrid är att du kan köra ännu längre sträckor (drygt 5 mil) på 100% el. Det här är möjligt tack vare att laddhybriden går att ladda med sladd, samt att den har större batterikapacitet som kan lagra större mängder energi. Och precis som våra andra eldriftsalternativ levererar även laddhybriden en imponerande accelerationskraft tack vare eldriften.

 

Eftersom majoriteten av alla vardagskörningar är kortare än 5 mil, så har du goda chanser att göra flertalet av dina bilfärder på enbart el. Ju oftare du laddar, desto mer sällan behöver du tanka. Tack vare laddhybridens unika system ligger den genomsnittliga utsläppsnivån på exceptionellt låga 22 g koldioxid per km.

När du passerat bilens helt elektriska räckvidd så fungerar den som en vanlig självladdande elhybrid. Elmotorn börjar alltså arbeta tillsammans med förbränningsmotorn och precis som i elhybriden tar den vara på all rörelseenergi.

Bestående kraft

Vi får höra att många är oroliga över att batteriet inte håller måttet. Vi är inte det, därför ger vi upp till 10 års garanti på batteriet i våra elhybrider och laddhybrider. Förutsatt att du servar din bil hos någon av våra auktoriserade verkstäder. För det finns väl knappast någon anledning att låta någon annan än experten med över 20 års erfarenhet serva din bil?

Hitta din Toyotaåterförsäljare Upptäck Toyota RAV4 Laddhybrid