1. Elbilar
  2. Laddhybrid
Jag vill....

Laddhybrid - Hitta din plug-in hybrid

VARFÖR VÄLJA EN LADDHYBRID?

En laddhybrid ger dig samma fördelar som en hybrid, med korta resor på ren eldrift (upp till 75 km) och en energisnål bensinmotor för längre sträckor. Våra nya laddhybrider erbjuder vår mest kraftfulla hybridteknik någonsin, med dynamisk prestanda och enastående elektrifierad kraft som tar dig längre.

Tanka som vanligt

Det är lätt att tanka din laddhybrid. Fyll upp tanken precis som vanligt för att kunna använda förbränningsmotorn vid längre sträckor.

Ladda

För att ladda snabbt installerar du en laddbox hemma eller på uppfarten, eller stannar vid en laddstolpe längs vägen. Du kan också använda ett vanligt vägguttag* för att ladda din Toyota laddhybrid för längre laddningar eller över natten (*laddbox rekommenderas).

Mindre utsläpp

Med möjligheten till längre sträckor på ren el, kör du upp till 75 km helt bränsle- och utsläppsfritt.

Hur fungerar det?

Laddhybrider hjälper till att överbrygga klyftan mellan hybrider och elbilar,

Ta en närmare titt genom att klicka på animeringen som visar hur en laddhybrid fungerar.

UPPTÄCK VÅRT UTBUD AV LADDHYBRID

Ta en närmare titt på vårt modellutbud av både nya elektrifierade bilar och begagnade laddhybrider. Ta del av våra banbrytande innovationer för att hitta den modell som passar just dig.

Ladda enkelt

Hemifrån, på jobbet eller en laddstation längs vägen – det finns många sätt att ladda din laddhybrid på.
Ladda elbil

Ren kraft. Effektiv eldrift.

Vårt nya modellutbud av laddhybrider är resultatet av en lång tradition av banbrytande innovationer. Upplev omedelbar acceleration och klassledande räckvidd, tack vare den dubbla energin som levereras av vår hybridteknik och litiumjonbatterier med hög kapacitet.
Opens in new window Läs mer

Fördelaktigt att installera laddbox

Ökningen av laddhybrider och elbilar har gjort att man kan ansöka om bidrag och stöd för att installera laddboxar hemma. Med erbjudanden på upp till 75% av kostnaderna, är det en bra tid att ladda upp för ny teknik.
Läs mer om möjligheter att få bidrag Opens in new window

ATT KÖRA EN LADDHYBRID

Den elektriska motorn och förbränningsmotorn arbetar i perfekt harmoni. Med all kördynamik som en konventionell bil men med bättre bränsleeffektivitet. Kör längre på ren el och upptäck det bästa av två världar med din laddhybrid från Toyota.
Opens in new window Läs mer

Kör renare och snällare

Alla de år som en bil tillbringar på vägarna under hela sin livscykel, påverkar miljön.  Vårt arbete för att ständigt hitta nya och mer effektiva sätt att minska den påverkan, ledde fram till vårt löfte den Nya koldioxidfria fordonsutmaningen BEYOND ZERO. Våra laddhybrider drar nytta av alla de avancerade, miljöfokuserade funktionerna som verkligen förändrar och förbättrar de mobila möjligheterna.

Frågor och Svar

Allt du behöver veta om laddhybrider, skillnader mellan olika typer av bilar och mycket mer.

Hybrid och laddhybrid delar en hel del teknik – med en stor skillnad. Båda byter sömlöst mellan två kraftkällor, en effektiv bensinmotor och en elmotor med ett självladdande hybridbatteri, medan laddhybriden har ett större batteri vilket möjliggör en längre räckvidd på ren el.

En laddhybrid kan köras enbart på elektricitet i upp till 75 km – utsläppsfritt. Om du reser längre sträckor och batteriet tar slut, går din bil sömlöst över till att köra som en hybrid och kombinerar bränsle och regenererad batterikraft. Allt för att ta dig hela vägen fram till din destination – bekvämt och bekymmersfritt. 

Det finns flera sätt att ladda din laddhybrid. Du kan välja att ladda den från vanliga elnätet på ca 7,5 timmar. Ett bekvämt sätt är att ladda på natten och då många gånger till ett lägre pris. För optimal hastighet och säkerhet ger kombinationen av specialkabel och laddbox full laddning på ca 2,5 timmar – ungefär lika länge som för många mobiltelefoner (laddbox rekomenderas). 

En laddhybrid kan minska utgifterna på många sätt. Med ett fulladdat batteri kan en laddhybrid klara 100 km på så lite som 1 liter bränsle. De låga CO2-utsläppen från laddhybriderna medför ofta rabatter på väg- och tjänstebilskatter. Mindre slitage på delar som bromsbelägg och bromsskivor medför också ofta att de kan vara billigare att underhålla.

Batterierna i en laddhybrid från Toyota är konstruerade för att hålla under hela bilens livstid. Som en extra trygghet har varje batteri en garanti på fem år/100 000 km* som med en årlig hybridhälsokontroll förlänger batteriet i upp till 10 år. När bilen och batteriet nått sin fulla livslängd säkerställer vårt återvinningssystem att det hanteras säkert och ansvarsfullt. 

*Det som inträffar först