INSPIRERAR VÄRLDEN
ATT RÖRA SIG

Som global mobilitetspartner till de Paralympiska spelen,
tror vi på att rörelse kan få oss att nå det omöjliga.

/

"Under den Olympiska och Paralympiska fanan bekräftar vi att idrotten har kraft att samla människor tillsammans."

AKIO TOYODA

President, Toyota Motor Corporation

TOYOTAS ENGAGEMANG

Vi ställer oss helhjärtat bakom engagemanget att frigöra den mänskliga potentialen genom kraften i rörelse,
vilket är varför vi är stolt partner till de Paralympiska spelen.Dessa spel är världens största firande av den mänskliga rörelsen. Där vi verkligen får lära oss den sanna styrkan av idrott – den kan inspirera oss, utmana oss och – framför allt – ena oss. Och som global Mobilitetspartner till Paralympiska spelen, delar vi visionen att inspirera människor att se framåt – att fortsätta förbi mållinjen. Förbi det omöjliga.

I ett försök att sprida löftet om sportens storhet till alla delar av världen samarbetar vi med den Internationella Paralympiska kommittén (IPC) för att stötta och hjälpa ambitiösa paralympier att nå sina drömmar och mål. Oavsett omständigheter.

/

ANDREA ESKAU

Tysk handcyklist, Paralympisk skidskytt och längdskidåkare. I flera säsonger har Toyota samarbetat med den fyrfaldiga guldmedaljören Andrea Eskau för att utveckla en skräddarsydd cykel helt i karbon till Paralympiska spelen, samt en sit-ski för de Paralympiska vinterspelen. Andrea föddes med drivet att bli en mästare, och vi är glada över att vara en liten del av hennes spännande resa.
/

TYRONE PILLAY

Sydafrikansk Paralympier i kulstötning och Toyota-anställd Vi är även extra stolta över vår egen Tyrone Pillay, Toyota ingenjör från Durban i Sydafrika, som dubblerar som kulstötande kraftpaket. Tyrone föddes med en funktionsnedsättning i foten, men det varken stoppade eller saktade ner honom i jakten på stjärnorna. Vi var ärade att presentera Tyrone som mottagare av Toyotas 2017 Toyota Global President’s Award för hans otroliga prestation och teamwork under de Paralympiska spelen i Rio 2016.

/
/
PARALYMPISK FRIIDROTTARE Tatyana är 17-faldig Paralympicsmedaljör – endast 28 år gammal. Född med ryggmärgsbråck på ett ryskt barnhem, har Tatyana visat vad som är möjligt i tävling efter tävling.
/
/
FRIIDROTT Amerikansk-Nigerianska löparen Seun Adigun tävlade för USA i friidrottens 100-meterstävling under 2012, och hennes nya mål är att köra bob för Nigeria.
Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!