VI INTRODUCERAR TOYOTA bZ-SERIEN

INSPIRERANDE MÖJLIGHETER GÅR BEYOND ZERO

Välkommen till Toyota bZ-serien, ett nytt varumärke under Toyota och starten på en ny spännande era. Den breda familjen av nästa generations elbilar är designade för och runt dig, minskar miljöpåverkan till noll och tar det sedan ännu längre än alla andra. Samtidigt som körningen blir både smidigare och roligare - det är att gå Beyond Zero.

Håll mig uppdaterad

DESIGNAD UTIFRÅN MÄNNISKAN, BÄTTRE MOBILITET FÖR ALLA

Med Toyota bZ, vill vi gå längre än till nollutsläpp. Tack vare en EV-plattform framtagen utifrån en människofokuserad utveckling, går Toyota bZ-serien ännu längre – till att förändra liv och upplevelser. Antingen om det förstärker hur du tar dig fram, hur du interagerar med din omvärld, bidrar till miljön eller till och med till att skapa ett bättre samhälle, så kommer det här mobilitetskonceptet älskas och bli kul för alla.

/
/
/
/
DU OCH MILJÖN

Genom användningen av regenererad energi och solenergi kommer Toyota bZ att reducera utsläppen och därmed bidra till miljön.

DU OCH DIN BIL

Med en dedikerad plattform för elbilsteknik och en kombination av avancerad utrustning och intelligent uppkoppling, levererar Toyota bZ en körupplevelse som är säker, trygg och rolig.

DU OCH DE OMKRING DIG

Med rymliga och tysta kupéer ger Toyota bZ en avkopplande omgivning för dig och dina nära och kära. Att tillbringa tid här ger ett nytt och behagligare sätt att umgås.

DU OCH SAMHÄLLET

Genom mobilitet med nollutsläpp och smarta lösningar, skapar Toyota bZ ett tryggare samhälle där alla kan njuta av ett större mått av sinnesro.

UPPTÄCK TOYOTA bZ4X-KONCEPTET

Med vår 20-åriga erfarenhet av eldrift, levererar Toyota bZ4X den första glimten av framtiden för elbilar. Med kombinationen av dynamisk SUV-design med fyrhjulsdrift och en konkurrenskraftig räckvidd, visar konceptet på vår mission att leverera en elbil utan kompromisser. Försäljningen startar våren 2022.

/
EN RIKTIG SUV MED FYRHJULSDRIFT I VÄRLDSKLASS

Toyota bZ4X är byggd på den nya modulära plattformen e-TNGA, som konstruerats specifikt för eldrivna fordon. Lång hjulbas och korta överhäng bidrar till en ovanligt rymlig och öppen kupé. Benutrymmet i baksätet är i klass med en stor sedan i D-segmentet.

Fyrhjulsdriftsystemet, med elmotorer på fram- och bakaxel, har utvecklats tillsammans med Subaru. Det rika arvet och den djupgående expertisen från både Toyota och Subaru har kombinerats för att ge fyrhjulsdriftskapacitet i toppklass. Systemet ger Toyota bZ4X genuin offroad-förmåga och även extra säkerhet och trygghet vid körning i alla förhållanden.

EN UPPKOPPLAD KÖRUPPLEVELSE

Toyota bZ4X Concept blir först i världen (i serieproduktion) med en kombination av en ”flygplansratt” och ett system för steering-by-wire. Den här tekniken ger föraren bättre kontroll genom att ta bort störningar från ojämnt underlag och vid inbromsning vilket ger bättre precision i förhållande till hastighet och styrvinkel. Instrumentpanelen är utan tak för bättre sikt och reglagen är optimalt placerade för att minska distraktion. Allt bidrar till en uppkopplad körupplevelse utöver det vanliga.

/
/
EN NY DIMENSION INOM DESIGN

Alla delar i Toyota bZ4X Concept är designade utifrån form och funktion för att förstärka din upplevelse. Med friheten att se in i en ny spännande era, har våra designers tagit fram en riktig SUV med en unik attityd och närvaro. Förutom innovativa funktioner som exempelvis laddning med solcellspanel bidrar den luftiga, rymliga och öppna kupén till en ny dimension och fungerar som en plats där du aktivt kan umgås med andra.

BEYOND ZERO BÖRJAR HÄR

Registrera dig för Toyota bZ nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna och uppdateringarna. Den första modellen från Toyota bZ-serien kommer att vara tillgänglig från mitten av 2022.

Håll mig uppdaterad

Läs mer om Toyotas elektrifiering

Upptäck mer