Hitta närmaste återförsäljare!
Boka provkörning
Bygg din Toyota
Begagnade bilar
Min Toyota

Toyota Isofix bilbarnstolar

säkert och bekvämt

Barnen är den mest värdefulla last du någonsin kommer att ansvara för. Toyotas bilbarnstolar med ISO-fix-fästen gör att de minsta passagerarna alltid åker säkert och bekvämt.

Bilbarnstolar från Toyota

I Sverige är det lag på att alla som åker bil ska använda bilbälte, både i fram och baksätet. Barn kortare än 135 centimeter ska använda antingen babyskydd, bilbarnstol eller bältesstol. Den allmänna rekommendationen är att barn bör sitta i särskild barnstolsutrustning upp till 10-12 års ålder. Barn bör dessutom sitta med ryggen mot färdriktningen, åtminstone upp till fyra års ålder.

På Toyota är vi måna om att du och dina barn alltid sitter säkert i bilen. Toyota erbjuder ett brett sortiment av bilbarnstolar för alla åldrar som innehåller de allra bästa infästningar och robusta tyger, och är utformade för både komfort och säkerhet.

Installation av bilbarnstolar

Bilbarnstolen måste installeras korrekt i bilen för att den ska skydda barnet vid kollision. På Toyota erbjuder vi två modeller av bilbarnstolar, Duo Plus och KidFix, båda utrustade med ISOFIX - en internationell standard för installation av barnstolen. Stolen sätts fast i fästena mellan sätena i din Toyota, snabbt och smidigt i fyra enkla steg.

Glöm inte koppla ur krockkudden

Barn kortare än 140 cm ska inte sitta på en plats med inkopplad krockkudde. Placera därför aldrig ett barn i babyskydd, i bakåtvänd bilbarnstol eller framåtvänd bältesstol på en plats med aktiv krockkudde framför sittplatsen. Låt din Toyota Verkstad koppla ur krockkudden eller gör det själv om din bil har nyckelavstängning. Men var noggrann och håll reda på om den är i- eller urkopplad.

Upp till ca 9 månader (0-13 kg)
 • Upp till 9 månaders ålder kan ditt barn sitta i ett babyskydd.
 • Babyskydd med höga kanter ger ökat skydd vid krock från sidan. 
 • Kontrollera att det finns ett stötupptagande material mellan klädseln och det hårda plastskalet. I äldre modeller kan detta saknas. 
 • Placera babyskyddet bakåtvänt och så upprätt som möjligt. Det skyddar nacken från belastning vid krock.
 • Stolen är urvuxen när barnets huvud når upp till kanten på babyskyddet.
Från 4 månader till 4-5 år (9-18 kg)
 • Upp till 4-5 år, eller så länge som möjligt, åker ditt barn säkrast i en bakåtvänd bilbarnstol.
 • Höga kanter ger ökat skydd vid krock från sidan. 
 • Välj en stol som är så stor som möjligt för att ditt barn ska kunna åka bakåtvänt så länge som möjligt. 
 • Inte förrän ca en tredjedel av huvudet sticker upp ovanför stolens kant är det dags att byta till framåtvänt.
Från 4 till 10-12 år (15-36 kg)
 • Nu sitter ditt barn säkrast i en bältesstol. Poängen med dessa är att höja upp barnet så att säkerhetsbältet hamnar rätt. Först i 10-12-årsåldern är barnets kropp så utvecklad att det räcker med endast bilens bälte utan särskild stol eller kudde.
 • Den framåtvända bältesstolen med rygg ska börja användas när det inte längre är praktiskt möjligt att ha sitt barn bakåtvänt. Normalt sett är det vid cirka 4 års ålder. 
 • Bälteskudde utan rygg är egentligen tillåtet att använda från 15 kg men barn som sitter i bälteskudde saknar helt skydd vid en sidokrock. Med dagens moderna stolar finns det ingen anledning att inte använda ryggdelen så länge som barnet sitter i stolen. 
 • Hjälp barnet att sträcka bältet rätt. Bältet ska sitta nära halsen, över bröstbenet och över låren. Inte över magen

Läs mer om ...

THUMS. Designad med tanke på dig. THUMS. Designad med tanke på dig. En bils passiva säkerhet är det skydd den ger dig och dina passagerare om du mot förmodan skulle råka ut för en olycka. Vi har skapat en serie virtual reality-modeller som vi döpt till THUMS… Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense består en rad nyutvecklade aktiva säkerhetstekniska lösningar som hjälper dig att köra säkert. Säkerhet för dig och din bil Säkerhet för dig och din bil Resan genom livet är lång och i bästa fall kantad av positiva upplevelser. Toyota vill bidra till att så ska fortsätta vara fallet genom att ge dig möjlighet att färdas tryggt och säkert i vardagen såväl som mellan äventyren. Broschyrer och Instruktionsböcker Broschyrer och Instruktionsböcker Hitta produktinformation och specifikationer för alla Toyotamodeller, såsom prislista, broschyr, produktblad, miljödeklaration, tillbehör och livscykelanalys.
Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!