TOYOTA GAZOO Racing

Våra modeller
Vi pressar gränserna.
För att hela tiden bli bättre.

Den filosofin genomsyrar hela Toyota. I allt.
Och det gäller i synnerhet för TOYOTA GAZOO Racing – vi slutar aldrig att utveckla och utvecklas. Från öken och sanddynor, grus och snö, dag och natt sedan vi ställde upp i vår första tävling på 1950-talet, har vi hela tiden strävat efter att göra bättre bilar. Att uppfinna ny teknologi och nya tillvägagångssätt under de extrema förhållanden som är motorsport.

Nu är den din tur att uppleva vad TOYOTA GAZOO Racing står för. På vägen. Med dig bakom ratten.

GRMN
Kraft. Prestanda. Precision.
 
/

Att ”översätta” innehållet från en extrem tävlingsbil utvecklad för WRC till en fullblodig bil för gatan kräver kunskap, passion och rigorösa tester. Allt från formandet av de olika karossdelarna till testerna på banan. Och sen tillbaka till Toyotas ingenjörer för att finjustera allt från prestanda till väghållning för att göra bilarna i GRMN-serien till vinnare även på vägen.

Och nu är vi bara i början…

GR Supra
Styrka och kontroll i perfekt symbios.
 
/

Känn styrkan. Känn balansen. Känn kontrollen. TOYOTA GAZOO Racing har fört in all sin kunskap från racingtävlingar världen över för att utveckla den mest perfekta och äkta sportbilen. Som hittar sina rätta element på både banan och vägen. Den röda tråden är tydlig genom varje generation av bilarna i GR-serien – två fundamentala ingredienser som definierar våra ikoniska sportbilar. Den starka motorn och bakhjulsdrift konfigurerad för den renaste körupplevelsen.

Upplev den perfekta symbiosen.

GR Yaris
En prestandabil med rötterna i rally-VM
 
/

Låg vikt, fyrhjulsdrift och en turboladdad trecylindrig motor på 261 hästkrafter – här är nya Toyota GR Yaris. En kompetent gatbil som utvecklats direkt från Toyotas framgångsrika rallysatsning. Bilen har en helt nyutvecklad trecylindrig 1,6-liters turbomotor som levererar 261 hästkrafter och ett vridmoment på 360 Nm. Växellådan är sexväxlad manuell. Accelerationen 0–100 km/t går på mindre än 5,5 sekunder och toppfarten är begränsad till 230 km/t.

Upplev den perfekta symbiosen.

Corolla GR SPORT
Formad av racing i prestanda, teknik och detaljer. 50% av körtiden på el.
 
/

Det har blivit dags att introducera en ny medlem till GR-Sport familjen, ingen mindre än nya Corolla GR SPORT. Med inspiration från banorna som TOYOTA GAZOO Racing så många gånger tagit pallplatser på, andas Corolla GR-S racing inifrån och ut. Dess skarpa och dynamiska design är som gjord för att få dig att tappa andan. Nya Corolla GR-S finns både som 5 dörrars och Touring Sports samt att välja mellan en 1,8 eller 2,0 l hybriddrivlina.

Oavset vilken du väljer kommer du att njuta av den perfekta balansen mellan prestanda och komfort, även om den större motorn på 2,0 l utlovar en extra skjuts för körglädjen.

Läs mer om TOYOTA GAZOO Racing

UPPTÄCK NYA MIRAI UPPTÄCK NYA MIRAI Nya Toyota Mirai sticker ut från mängden med sin eleganta och dynamiska siluett, och den iögonfallande designen blandas med innovativ teknik i framkant. Pressinformation från Toyota Pressinformation från Toyota Här samlar vi våra senaste pressmeddelanden samt nyheter, bilder och faktamaterial om Toyota. Allt material i pressrummet vänder sig till media och bilder får användas fritt i redaktionella sammanhang. Corolla är tillbaka Corolla är tillbaka Nu börjar en ny spännande era för världens mest sålda bil. Den bästa Corollan som någonsin byggts finns i två versioner: en sportig och dynamisk halvkombi och eleganta och sofistikerade Touring Sports. Corolla är tillbaka – och den kommer att överraska dig. Nya Toyota Yaris GRMN Nya Toyota Yaris GRMN Inspirerad av Toyotas comeback till FIA World Rally Championship 2017, är den nya limited edition Yaris GRMN här och såklart testad på Nürburgrings Nordschleife.