Segrare av Rally Sweden 2020

TOYOTA GAZOO Racing i topp i det svenska VM-rallyt

Vi gjorde det! Elfyn Evans och Scott Martin segrade i Rally Sweden 2020 och med det så försvarade TOYOTA GAZOO Racing segern från i fjol. Det blev Toyota även på tredje plats genom unge Kalle Rovanperä och hans co-driver Jonne Halttunen som passerade teamkamraterna Sébastien Ogier och Julien Ingrassia på den allra sista sträckan.

/
TOYOTA GAZOO Racing Fan Zone

I vår Fan Zone vid Service Park i Torsby kunde publiken följa rallyt och teamets bilar ute i skogarna via uppkopplade skärmar som visade liveresultat och WRC-TV. Här fanns även nya GR Yaris som lockade många rally- och bilintresserade.

Utanför kunde även fansen komma nära våra Toyota Yaris WRC-bilar när de var inne för service, och se när våra duktiga mekaniker servade rallybilarna under uppehållen.

/
Fansen tävlade med TOYOYA GAZOO Racing ute på specialsträckorna

Det svenska VM-rallyt är ett av de absolut största idrottsevenemangen i Sverige, om inte det största, med sina 100.000-tals besökare och fans i skogarna runt om Värmland och i Norge.

Vi på TOYOTA GAZOO Racing ville gärna träffa er fans och vi var ute på flera publikplatser under hela rallyt. Många av er var med och tävlade om priser och fick såväl snygga flaggor som sköna sittunderlag.

/
Tusentals fans såg nya GR Yaris på plats

Nya GR Yaris gjorde en storstilad entré i Rally Sweden. Som föråkare med rallylegendaren Per Eklund bakom ratten samt två exemplar som var på plats hela tiden inne vid Service Park i Torsby hela helgen.

Nya GR Yaris är utvecklad tillsammans med TOYOTA GAZOO Racings WRC-team och är utrustad med avancerad teknologi samt GR-FOUR – vår första AWD inspirerad av rally.

Vill du veta mer om nya GR Yaris så kan du skriva upp dig på vårt nyhetsbrev.

Våra förare och co-drivers
/
#17 Sébastien Ogier / Julien Ingrassia Placering 2020: Fjärde plats.

Sébastien Ogier inför Rally Sweden:

"- Jag älskar definitivt Rally Sweden. Det är en magisk tävling, den enda riktiga vintertävlingen med snö i tävlingskalendern och att köra på dessa vägar är väldigt speciellt. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra där igen i år.

- I år kommer rallyt bli något annorlunda på grund av vädret, så låt oss se vad vi kan göra. Rallye Monte-Carlo var en positiv start för hela teamet, och TOYOTA GAZOO Racing har presterat mycket bra i Sverige tidigare, så förhoppningsvis kan vi göra det i år också."
/
#33 Elfyn Evans / Scott Martin Placering 2020: Första plats.

Elfyn Evans om Rally Sweden:

"– Jag ser verkligen fram emot Rally Sweden. Bilen kändes riktigt bra under vårt vintertest på snö, så jag hoppas på ännu ett bra arrangemang i Sverige. Rallye Monte-Carlo var totalt sett en positiv start för Toyota Yaris WRC, även om vårt resultat kunde ha varit ännu bättre.

– Vägläget kan spela en stor roll i Sverige, beroende på vilken typ av förhållanden vi får. Om det finns mycket lös snö, så blir det en stor fördel för dem som börjar längre bak i startfältet. Men som i alla andra rallyn kommer vi att gå in och göra det bästa vi kan, med start redan från den första specialsträckan."
/
#69 Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen Placering 2020: Tredje plats.

Kalle Rovanperä om Rally Sweden:

"– Jag gillar vintertävlingar på snö och is mycket, så Rally Sweden borde vara bli ett trevligt evenemang för oss. Det borde vara lättare för mig i Sverige än i Rallye Monte-Carlo, men vi kommer också att behöva köra mer på gränsen i Sverige.

– Att köra Yaris WRC har varit mycket roligt hittills, och på vinterunderlag har det varit en fantastisk bil att köra. Vi genomförde Arctic Rally i januari med en seger och det var en bra förberedelse för oss, men förhållandena i Sverige kommer att vara svåra eftersom det inte har funnits så mycket snö, så vi måste se hur bra förberedelserna varit."