1. Beyond Zero

Let’s go Beyond Zero

Toyota river barriärerna för att gå länge än andra.

Beyond Zero är vårt åtagande att bidra till en värld bortom utsläpp och bortom begränsningar. En inkluderande värld där människor upplever friheten att förflytta sig, med stöd av Toyotas ledande elektrifieringsteknik och mobilitetsinnovationer, matchat med den bästa kundupplevelsen.

Noll är inte slutdestinationen, utan bara ett steg på den resa som inleddes för över 20 år sedan. Beyond Zero är vårt löfte – för ett bättre samhälle och för en bättre värld.

En serie om Beyond Zero

För att diskutera syftet med Beyond Zero och alla frågor som finns kring framtidens mobilitet, bilbranschen och elektrifiering har vi tagit fram en videoserie som handlar om just detta. Vad finns det för möjligheter och hinder? Och vad krävs av samhället och oss som individer för att ställa om till mer hållbara val? Följ med när programledarna Hanna Persson och Emil Persson tillsammans med olika inbjudna experter lär sig allt om Beyond Zero!

 • bZ4X

  Hur ser framtiden ut för elbilar, hur ska man se på CO2-neutralitet och vilken är den bästa vägen att gå? Följ med när programledarna Hanna Persson och Emil Persson tillsammans med inbjudna experter diskuterar Toyotas nya elbil bZ4X, Beyond Zero-konceptet och vad som är på gång.

 • Framtidens stad

  Vad är egentligen Woven City, vad händer vid Fuji-berget i Japan och hur är Toyota involverade i detta? Följ med när programledarna Hanna Persson och Emil Persson tillsammans med inbjudna experter diskuterar och förklarar hur framtidens stad ur miljö- och mobilitetssynpunkt kan komma att se ut.

 • Vilken elektrifierad bil passar dig bäst?

  Programledarna diskuterar elektrifiering tillsammans med experterna Håkan Matson, skribent och debattör mobilitetsfrågor, Anders Malmquist, universitetslektor, Inst. för energiteknik, KTH och Bengt Dalström, PR, Toyota. Följ med när panelen diskuterar olika drivlinor och vad som passar bäst för vem.

 • Vad är vätgas?

  Programledarna diskuterar vätgas tillsammans med experterna Göran Lindbergh, professor i elektrokemi, KTH, Johan Sandstedt, forsknings- och affärsutvecklare RISE och Fredrik Wigelius, försäljningschef, Toyota. Följ med när panelen diskuterar och förklarar vad vätgas är, hur vätgastekniken fungerar och hur vi kan använda den.

 • Hållbart resande

  Programledarna diskuterar hållbart resande tillsammans med experterna Lotta Sand, verksamhetschef Travel Education Centre, Björn Hedensjö, leg. psykolog och Fanny Hellgren, informationschef, Toyota. Följ med när panelen ur ett hållbarhetsperspektiv diskuterar hur vi reser idag och i framtiden.

 • Fordon efter behov

  Programledarna Hanna och Emil diskuterar hur framtidens bilägande ser ut tillsammans med experterna Anna Essén, forskare inom ekonomi och digitalisering, Björn Hedensjö, författare och psykolog samt Erik Gustafsson från Toyota. Det samtalas kring hur vi bäst anpassar våra fordon efter behov och hur får vi egentligen människor att våga testa nytt?

 • Framtidens mobilitet

  Programledarna diskuterar framtidens mobilitet tillsammans med experterna Nicklas Bergman, trendspanare och entreprenör inom tech, Nurit Nobel, forskare inom beteendedesign samt Johan Lundblad från KINTO. Följ med när panelen diskuterar bilpool, hur man förändrar ett beteende och hur samåkning kan fungera i praktiken.
   

Bortom låga utsläpp.

För mer än 20 år sedan inspirerade målet om noll-utsläpp oss att introducera världens första serietillverkade elhybrid. Samma driv finns kvar än idag med andra drivlinor så som laddhybrid, helt batteridrivna fordon med noll utsläpp och bränslecellsdrivna bilar.

Men Toyotas mål stannar inte där. Med planer att lansera 40 nya eller uppdaterade elektrifierade fordon fram till 2025, kommer vi erbjuda det största modellprogrammet med elektrifierade fordon. För att alla ska kunna njuta av rätt teknik, vid rätt tid, för just sina behov.

 • Fördelen med elhybrid.

  Vårt breda modellutbud av fjärde generationens elhybridteknik låter dig färdas helt utsläppsfritt i genomsnitt 50% av körtiden, utan att stanna för att ladda.

 • Laddhybrid. Upp till 75 km på el.

  Våra laddhybrider erbjuder elektrisk körning upp till 75 km på en laddning. Med alla fördelar som kommer med våra elhybrider, så att du även kan göra längre resor utan räckviddsångest.

 • Batteridrivet. 100% utsläppsfritt.

  Proace Electric, vår första batteridrivna transportbil, ger dig kraft, räckvidd och pålitlighet - med snabb laddning.

 • Kraften från vätgas.

  Snabb att tanka och med en räckvidd på över 500 km, erbjuder vätgasdrivna bränslecellsbilen Mirai ren, effektfull prestanda med endast vattenånga som spår.

 • Upptäck Toyotas elektrifierade modeller!

Bortom begränsningar

När vi går från att vara en biltillverkare till ett mobilitetsföretag svarar vi inte bara mot samhällets föränderliga mobilitetsbehov. Vi tar det längre. Vi är fast beslutna att alla ska vara fria att röra sig, från äldre till Paralympier, oavsett fysiska förutsättningar. För när vi inte lämnar någon bakom oss, kommer vi alla längre.
(Observera att nedan produkter endast är prototyper, och inte tillgängliga för den breda allmänheten än.)

 • Frihet att njuta av färden.

  Concept-i RIDE är en rullstolsanpassad elbil som framförs med hjälp av en joystick. Den unika sätesutformningen och det automatiska körläget erbjuder både frihet och mobilitet för alla.

 • Frihet att ta sig hela vägen.

  Oavsett om du står upp eller sitter i rullstol, är vår roliga och miljövänliga Walking Area en hjälp för alla som behöver lite extra fart den sista biten av sin pendling.

 • Frihet för alla att vara med och tävla.

  Vi tror att allt är möjligt när du är fri att röra dig. Som global Mobilitetspartner till de Olympiska och Paralympiska spelen, är vi redo att visa vår vision om allas rätt till rörelse.

 • Frihet för alla.

  Vår APM (Accessible People Mover), har utvecklats specifikt för att hjälpa människor med speciella behov att röra sig mellan alla olika platser under Olympiska och Paralympiska Spelen i Tokyo 2020.

Bortom förväntningar

Vad finns det mer bortom noll? Vad sägs om helt oförglömliga upplevelser för alla, oavsett om det är i en bil, ett fysiskt möte eller en konversation online? Vår avancerade säkerhetsteknologi tar oss ett steg närmare vårt mål mot att reducera antalet bilolyckor till noll. Genom att kombinera våra fordons kvalitet och pålitlighet, med tjänster som uppfyller dina behov, vill vi nå bortom noll. Så att varje upplevelse blir både säkrare och roligare.

 • Resor som är lika bekväma som trygga.

  Helt automatiska LQ concept kommer med en kraftfull AI-intelligens kallad ”Yui”. Den lär sig din körstil så att den kan personifiera upplevelsen för din bekvämlighet.

 • Resor där du känner dig säkrare.

  Toyota Safety Sense är en rad aktiva säkerhetssystem utformade för att motverka eller mildra olyckor där våra bilar är involverade, som tar oss ytterligare ett steg närmare vårt mål mot att helt motverka trafikolyckor.

 • Resor där du känner dig mer uppkopplad.

  Från Hybrid-coachning till Hitta min Bil, kommer de uppkopplade tjänsterna med MyT-appen ge dig fullständig kontroll över din Toyota, och göra din körning både roligare och säkrare.

 • Resor som får dig att känna dig ostoppbar.

  Med Active Lean-teknik och styrning på bakhjulen, kombinerar den elektriska i-Road säkerheten från en bil med rörligheten hos en motorcykel. Perfekt för den första och den sista kilometern av resan genom stan.

Bortom hindren.

Som en del av vårt miljömål Environmental Challenge 2050, vill vi att vår resa mot noll utsläpp ska gå ännu längre. Bortom restriktioner, och till ett helt utsläppsfritt samhälle. Vätgas är en ren, hållbar energikälla som kommer hjälpa oss reducera påverkan från våra produkter, vår produktion och bidra till ett bättre samhälle. Oavsett om det handlar om att ta sig från A till B, värma upp hushåll eller hela städer, vill vi att våra innovationer ska flytta oss mot en bättre värld. Utan att lämna någon eller något bakom oss.

 • Bortom kollektivtrafiken.

  Caetanobus: vi ser till att Europas första flotta av vätgasdrivna bussar med bränslecellsteknik rullar kompromisslöst genom städerna – med vattenånga som enda utsläpp.

 • Bortom städer.

  Som en prototyp, byggd på en 175 hektar stor yta vid foten av Mount Fuji, kommer Woven City bli ett fullt uppkopplat ekosystem och en stad där människor bor, arbetar och lever, drivet med energi från vätgas och bränsleceller.

 • Bortom verksamheten.

  Hotellrum, shopping-upplevelser, rideshare. e-Palette är vår vision för mobila verksamheter. Ett helt utsläppsfritt och helt anpassningsbart fordon som erbjuder allt en kund kan tänkas behöva. Tack vare den stora, plana interiören med lågt golv utan hinder kan användaren installera valfri utrustning och förvandla e-Palette till en minibuss, ett hotellrum eller en butik.

 • Bortom samhället.

  Vätgas är en hållbar ersättare för fossila bränslen. Från att driva lastbilar och båtar, till att värma hushåll, är vi redo att skapa ett samhälle som drivs av vätgas. Med vattenånga som enda utsläpp.

Toyota har sedan länge haft som mål att kunna tillgängliggöra transporter som inte ger något avtryck på miljön – för så många som möjligt. Läs mer om bränslecell och fördelarna med teknologin!