NYA TOYOTA MIRAI

FRAMTIDEN ÄR REDAN HÄR.

Nya Toyota Mirai sticker ut från mängden med sin eleganta och dynamiska siluett, och den iögonfallande designen blandas med innovativ teknik i framkant. Mirai är en vätgasdriven bil som själv producerar all el den behöver – med upp till 65 mil räckvidd. I stället för förbränningsmotor och bensintank har Mirai en elmotor, en bränslecell och tankar som du fyller med vätgas – ett bränsle med enastående kvaliteter och enorm framtidspotential.

KRAFTEN FRÅN VÄTGAS

I den innovativa bränslecellen i Toyota Mirai produceras elektricitet genom att luften utifrån sugs in och reagerar med vätgasen.

Resultatet? Upp till 65 mil räckvidd på el med endast vattenånga som utsläpp. Inte nog med att Mirai är världens kanske mest miljösmarta bil, så erbjuder den dessutom en körupplevelse som får dig att må bra på varje färd.

Vi lovar att det är något du aldrig tidigare upplevt.

/
KÄNSLAN AV NOLL ÄR POSITIV
/

När du stänger dörren om dig i nya Mirai välkomnas du av en rymlig interiör med en harmoniserande design, som får upp till 5 personer att åka i en komfort värd namnet.

När dagsljuset försvinner och det övergår till natt håller en perfekt balanserad belysning allt synligt, och den stora multimediaskärmen hjälper dig med informationen du behöver under hela resans gång.

Lite osäker på parkeringen? Det behöver du inte vara, den inbyggda intelligenta Toyota Teammate Advanced Park gör det hårda arbetet åt dig.

EN FÖRBÄTTRAD KÖRUPPLEVELSE. PÅ ALLA SÄTT.

Oavsett om du är på arbetsresa eller ett äventyr med familjen, ger tekniken i nya Mirai en smidig och trevlig körupplevelse. Dessutom kan du ladda din smartphone trådlöst och koppla upp dig via AppleCarPlay eller AndroidAuto direkt till den 12,3-tums stora multimediaskärmen.

Kallt eller varmt ute? Se till att din Mirai har den perfekta kupétemperaturen innan du åker iväg – allt du behöver är din smartphone.

/
/
LET’S GO BEYOND ZERO

Baserat på årtionden av innovation uppnår nya Mirai ett väldigt ambitiöst mål; att bara lämna ett spår av vatten efter sig. Vätgasmotorn är en banbrytare för att nå bättre luftkvalitet och en lösning på de stigande utsläppen. Men Toyota stannar inte där. Utan tar resan längre genom allt från fullt elektriska och vätgasdrivna fordon till båtar och hjälpmedel för bättre mobilitet för alla. De miljömässiga fördelarna med att köra nya Toyota Mirai går längre än bara ”nollutsläpp” och handlar i själva verket om ”negativa utsläppsnivåer”, bilen renar luften medan den körs. Varför stanna vid noll när man kan gå ännu längre?

/

INTRESSERAD AV ATT PROVA NYA MIRAI?


I slutet av våren 2021 kommer du ha möjlighet att boka Mirai genom KINTO – från en timme till hur länge du vill.
Här kan du hålla dig uppdaterad om Mirai.

Håll mig uppdaterad