Yaris GRMN släpps lös på sjöisen.

Med en världsmästare bakom ratten.

Vad får man när man kombinerar 2015 års Drifting-världsmästare Fredric Aasbø Toyota Yaris GRMN och en frusen sjö i Åre? Svaret? Ren körglädje.

Se filmen
Fredric Aasbø testar Yaris GRMN på isen i Åre
/

GRMN-versionen av Yaris har sina rötter i Toyotas rallysatsning.

Den är en verklig prestandamodell, med en nästan dubbelt så stark motor – 212 hästkrafter – som vanliga Yaris i sitt kraftfullaste stan­dardutförande.

Chassit är också förstärkt med bland annat extra krängningshämmare, differential­broms, uppgraderad hjulupphängning och kraftigare bromsar med fyrkolvsok.

Även utseendemässigt anknyter Yaris GRMN starkt till sitt rallysyskon Yaris WRC

Snabba fakta om Yaris GRMN
Motor: 1,8-liters kompressormatad bensinmotor.
Hästkrafter: 212 hk.
Vridmoment: 249 Nm.
Drivlina: Framhjulsdrift med en sexstegad manuell växellåda.
0-100 km/h: 6,5 sekunder.
Toppfart: Elektroniskt begränsad till 230 km/tim.

/
/

Snabba fakta om Fredric Aasbø - Driftingvärldsmästare 2015
Ålder: 32 (född 18 augusti 1985)
Bor: Carlsbad, Kalifornien (USA)
Tävlar i: Formula Drift Championship
Tävlar för: Papadakis Racing
Kör: Toyota Corolla/Auris (USA), GT86 (Europa)
Övrigt: Jobbar även som stuntförare

Mer från Toyota

Åre Ice Driving Åre Ice Driving Bemästrar du en bakhjulsdriven sportbil på extremt vägunderlag? Välkommen till Åresjön och utmana dina vänner i en Toyota GT86! Om Toyota Om Toyota Vill du veta mer om Toyota i Sverige och globalt? Läs mer om företaget Toyota och innovationer, såsom konceptbilar och motorsport. Pressinformation från Toyota Pressinformation från Toyota Här samlar vi våra senaste pressmeddelanden samt nyheter, bilder och faktamaterial om Toyota. Allt material i pressrummet vänder sig till media och bilder får användas fritt i redaktionella sammanhang. Uppgradering av antisladdsystem (VSC) för Hilux D-Cab Uppgradering av antisladdsystem (VSC) för Hilux D-Cab För ägare av Hilux D-Cab av senaste modell (2016 – 17) finns en uppgradering av antisladdsystemet tillgänglig. Kontakta din återförsäljare för ytterligare information.
Privatleasa din Yaris - till fast månadskostnad.
Bygg och räkna här.
Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!