Provkör en Toyota
Bygg din Toyota
Hitta närmaste återförsäljare!
Boka service
Min Toyota

TOYOTA FCV

En bränslecellsdriven konceptmodell

Den har en räckvidd på över 500 km, kan laddas på tre minuter, drivs med vätgas och avger endast vatten.

Två av bilens viktigaste egenskaper är omvandlingen av luft till vattnet när systemet producerar el och den kraftfulla accelerationen som möjliggörs av den elektriska drivmotorn.

Bränslecellsteknik
FCV kombinerar våra nuvarande hybridsystemkomponenter med en bränslecell som producerar el av vätgas och syre från luften. Energieffektivitet är ca 3 kW/liter och innebär en motoreffekt på minst 100 kW (136 hästkrafter). Bilen kan även framställas genom en mängd olika lättillgängliga råmaterial.

Dessutom har den en räckvidd på minst 500 km och kan med full tank producera tillräckligt med el för att möta de dagliga behoven i ett genomsnittligt hem i mer än en vecka.

Läs mer om ...

Toyota Arkiv Arkiv Våra konceptbilar är en mycket viktig uppvisning i framtida teknik och design. Här lyfter vi fram ett urval av våra tidigare skapelser, som FT-Bh och FCV-R. Toyota FV2 Toyota FV2 En annorlunda och kompakt bil som illustrerar Toyotas ”Fun to Drive”-filosofi. Bilen styrs genom att föraren lutar sig framåt, bakåt och åt sidorna. Toyota Konceptbilar Konceptbilar Toyotas konceptbilar är ett uttryck för drömmar, känslor och inspiration och en vision om hur man ska vidareutveckla verkligheten. Se våra innovationer här. Toyota i-ROAD i-ROAD Toyota i-ROAD har komfort som en bil, framkomlighet som en motorcykel, plats för två personer och noll­utsläpp tack var eldrift, perfekt för stadskörning.
Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!