Provkör en Toyota
Bygg din Toyota
Hitta närmaste återförsäljare!
Boka service
Min Toyota

TOYOTA FV2

en annorlunda och kompakt bil

TOYOTA FV2 illustrerar Toyotas ”Fun to Drive”-filosofi.

Framtiden är rolig

På bilmässan i Tokyo 2013 visades ett helt nytt sätt att köra upp. Bilen kommunicerar med sin förare på både ett fysiskt och ett emotionellt plan. Istället för konventionell ratt, gas och broms, styrs FV2 genom att föraren lutar sig framåt, bakåt och åt sidorna – inte olikt på det sätt som en ryttare rider en häst.

Säkert ansluten
För att vara på den säkra sidan är bilen uppkopplad mot andra fordon och hjälper på så sätt föraren genom olika typer av säkerhetssystem. Såsom att på förhand varna för andra bilar i skymda korsningar.

TOYOTA FCV profil
Framtiden är rolig

På bilmässan i Tokyo 2013 visades ett helt nytt sätt att köra upp. Istället för konventionell ratt, gas och broms, styrs FV2 genom att föraren lutar sig framåt, bakåt och åt sidorna.

Säkert ansluten
Bilen är uppkopplad mot andra fordon och hjälper på så sätt föraren genom olika typer av säkerhetssystem. Såsom att på förhand varna för andra bilar i skymda korsningar.

Fysisk och känslomässig kontakt
Med röst- och bildigenkänning ställer bilen in sig efter förarens humör, håller reda på tidigare resor, föreslår nya resmål och har koll på din körskicklighet. På den uppfällbara vindrutan visas också situationsberoende information.

Dessutom kan bilens färg och yttre display ändras för att matcha ditt humör.

/
Fysisk och känslomässig kontakt

FV2 använder också röst- och bildigenkänning för att ställa in sig efter förarens humör, håller reda på tidigare resor för att föreslå nya resmål och har även koll på förarens körskicklighet. På den uppfällbara vindrutan visas också situationsberoende information.

Slutligen, för att ge bilen en personlig touch, kan dess färg och yttre display ändras för att matcha ditt humör. För att skapa ett ännu starkare band mellan dig och bilen.

Läs mer om ...

Toyota Arkiv Arkiv Våra konceptbilar är en mycket viktig uppvisning i framtida teknik och design. Här lyfter vi fram ett urval av våra tidigare skapelser, som FT-Bh och FCV-R. Toyota FCV Toyota FCV Toyota FCV är en bränslecellsdriven konceptmodell med en räckvidd på över 500 km och laddtid på tre minuter, som drivs med vätgas och avger vatten. Toyota Konceptbilar Konceptbilar Toyotas konceptbilar är ett uttryck för drömmar, känslor och inspiration och en vision om hur man ska vidareutveckla verkligheten. Se våra innovationer här. Toyota i-ROAD i-ROAD Toyota i-ROAD har komfort som en bil, framkomlighet som en motorcykel, plats för två personer och noll­utsläpp tack var eldrift, perfekt för stadskörning.