SORA – EN BRÄNSLECELLSDRIVEN BUSS
En renare framtid väntar när vätgas möter syre.
Vi driver framtiden med vätgasdriven kollektivtrafik som kan ersätta gamla fossildrivna bussar. Sora har hämtat sitt namn från vattnets kretslopp och orden Sky, Ocean, River och Air. Den finns redan på vägarna i Tokyo, där den transporterar passagerare mot en mobil framtid helt fri från utsläpp.
DRIVLINA
Toyota Fuel Cell System (TFCS)
SÄKERHET
Kolliosionsvarnare
KAPACITET
79 personer
HÅLLBARHET
Smidig och miljövänlig.
Sora drivs av ren, förnybar vätgas och visar vad som är möjligt för framtidens kollektivtrafik. Det handlar inte längre om att ta sig från A till B, utan att göra det till en social, hållbar, avancerad och tillgänglig upplevelse. Det är själva kärnan i vår design som sätter människan i centrum. Det är framtidens mobilitet, och det enda som kommer ut ur avgasröret? Vatten.
Sora: Sky, Ocean, River, Air
Teknologi
Smartare mobilitet.
Den futuristiska stilen och den iögonfallande LED-belysningen är inte bara för syns skull – Sora-bussarna är utformade att kunna kommunicera med varandra och bilda smarta konvojer för att spara bränsle och göra resorna ännu smidigare. I nödsituationer kan de användas som reservkraftverk med en kapacitet på 235 kWh.* På insidan fälls sätena undan automatiskt när de inte används (först i Japan) för att ge mer plats åt stående passagerare och barnvagnar.
*Mängden levererad kraft kan variera beroende på kapacitet, mängden återstående vätgas och aktuell strömförbrukning.