1. Nya bilar | Toyota Sverige
Jag vill....

Elektrisk SUV med fyrhjulsdrift

Kraftfull SUV-design möter 100 % eldrift. Innovativa Toyota bZ4X är full av körglädje, lätt att ladda och extremt mångsidig – bekymmerslös elektrisk mobilitet helt enkelt. Välkommen att provköra en Toyota bZ4X.

Specifikationer och utrustningsnivåer från filmen nedan kan variera beroende på marknad.

Fantastiska funktioner som ingår som standard

Lär känna Toyota bZ4X – en kraftfull och välutrustad elektrisk SUV med imponerande fyrhjulsdrift

arrow right
arrow left
 • Byggd med stil och syfte

  En kraftfull närvaro som utstrålar självförtroende var du än kör

 • Elegans möter funktionalitet

  En rymlig kupé med material inspirerat av Norden ger dig en förstklassig komfort

 • Banbrytande elektrisk teknik

  Innovativ batteriteknologi som driver dig framåt

 • Till vägs ände och vidare

  Konstruerad för att ta dig längre, med en räckvidd på upp till 512 km*

 • Teknik som håller dig uppkopplad

  Håll dig uppdaterad och få den senaste informationen med Toyota Smart Connect+

 • Designad för att hålla dig säker

  Smarta säkerhetsfunktioner som skyddar dig och dina medtrafikanter

 • Res i nya dimensioner

  En storlek som passar alla dina resor "

 • Utrymme nog för alla

  "Elegant och bekväm interiör med gott om benutrymme och ett helt platt golv "

 • Omfattande garanti, heltäckande skydd

  Trygghet för din Toyota bZ4X

POST https://aph-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/grade-selector/se/sv?modelId=7fb7f6d1-dbbc-4886-98ea-d1856e3815db&utm_medium=social&utm_source=meta&utm_campaign=Always%2Bon%2Battract&utm_id=120209626450510256&fbclid=PAZXh0bgNhZW0BMAABpgLx11O-Ei6-ThsYdISc-kbMNiQFM2jG8RC09EAu6nnKEUCfmH3SKxkdLA_aem_WzLzXXoRTpLs6uHbzxbfWQ

Forced client side injection based on cached strategy

 • En robust SUV med elegant design

  Toyota bZ4X är en robust och elegant SUV som är lika hemma på myllrande stadsgator som på gropiga grusvägar. Den aerodynamiska silhuetten hos en elbil möter den självsäkra och imponerande närvaron hos en SUV. Resultatet blir en unik design som väcker uppmärksamhet.

Räckvidd
Batteri
X-Mode
Aerodynamisk design
Återvinningsbara material
Klimatanläggning med värmepump
En engagerande körupplevelse

Räckvidd

Helt elektriska Toyotas bZ4X ger dig friheten att köra vart vägen än tar dig. Den är nästintill ljudlös i staden, bekväm och avslappnande på motorvägen och full av körglädje på slingrande landsvägar. *WLTP blandad körning 411–512 km beroende på utrustningsnivå. Räckviddssiffrorna är avsedda som jämförelse och kan variera beroende på faktorer som utrustningsnivå, monterade tillbehör (efter registrering), körstil, väderförhållanden, hastighet och fordonsbelastning. Dessa siffror kanske inte återspeglar dina verkliga körresultat. Alla fordon är certifierade enligt den världsomspännande harmoniserade testproceduren för lätta fordon (WLTP).

Batteri

bZ4X bygger på vår erfarenhet av 25 års elektrifiering. Det gör att vi kan erbjuda en förlängning av garantitiden på EV-batteriet om serviceprogrammet följs hos en Toyota-auktoriserad serviceverkstad. Förlängningen omfattar alla funktionsfel på EV-batteriet vilket även innefattar om EV-batteriets kapacitet skulle understiga 70%. Gäller från 8 år eller 160 000 km upp till 10 år eller 1 000 000 km, vilket som först inträffar.

X-Mode

Fantastisk fyrhjulsdrift med en knapptryckning – det är AWD X-MODE. Välj bland olika körlägen som passar olika typer av underlag och kör säkert oavsett vägförhållanden, inklusive djup snö och leriga grusvägar (upp till 20 km/h). Och när det blir riktigt tuffa förhållanden väljer du Grip Control (upp till 10 km/h).

Aerodynamisk design

Öppningar i främre stötfångarens hörn, heltäckande skydd för underredet och en delad takspoiler. Det är bara några av de aerodynamiska designelementen som hjälper till att hantera luftflödet och maximera räckvidden hos Toyota bZ4X.

Återvinningsbara material

Toyotas arbete för ökad hållbarhet innebär bland annat att vi använder oss av återvinningsbara material i vissa delar av Toyota bZ4X – allt för att minska vårt klimatavtryck.

Klimatanläggning med värmepump

Toyota bZ4X använder ett högeffektivt värmepumpsystem med låg energiförbrukning för förbättrad räckvidd. Systemet absorberar värme från utomhusluften och använder den för att värma upp bilen under vintern. Toyota bZ4X erbjuder smarta funktioner som är allt annat än standardlösningar.

En engagerande körupplevelse

Toyota bZ4X använder vår första dedikerade BEV-plattform som är baserad på vår e-TNGA*-filosofi. Tack vare en låg tyngdpunkt och en vridstyv kaross levererar den imponerande körglädje och intuitiva köregenskaper – inte bara för en elbil, utan för alla sorters bilar.

Över förväntan på alla punkter

På Toyota vill vi förbättra mobiliteten för alla. Därför introducerar vi nästa generation av innovativa batteridrivna elbilar – en blandning av elegant, modern design och exceptionella funktioner. Vissa specifikationer från bilden ovan kan variera på grund av lokalt utbud.

 • Njut av helt elektrisk körning med Toyota bZ4X

  Helt elektriska Toyota bZ4X ger dig friheten att köra vart vägen än tar dig. Den är lätt att leva med, enkel att ladda och passar perfekt för en fartfylld livsstil.

  *WLTP blandad körning 411–512 km beroende på utrustningsnivå. Räckviddssiffrorna är avsedda som jämförelse och kan variera beroende på faktorer som utrustningsnivå, monterade tillbehör (efter registrering), körstil, väderförhållanden, hastighet och fordonsbelastning. Dessa siffror kanske inte återspeglar dina verkliga körresultat. Alla fordon är certifierade enligt den världsomspännande harmoniserade testproceduren för lätta fordon (WLTP).

  Specifikationer och utrustningsnivåer från filmen nedan kan variera beroende på marknad.

Räckvidd: Frågor och svar

Här är din guide.

Räckvidden enligt WLTP är en uppskattning baserad på WLTP-föreskrifterna (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure). Detta är en global standard som Toyota följer noggrant. Räckvidden kommer att avvika från WLTP-värdet när viktiga faktorer, inklusive hastighet, vägyta, körbeteende och temperatur, skiljer sig från de som anges i WLTP-testcykeln. Enligt vår hemsida och broschyr har Toyota bZ4X en WLTP-räckvidd på 411–512 km (beroende på utrustningsnivå och specifikationer), men olika faktorer kan göra räckvidden kortare. Använd vår räckviddskalkylator för att beräkna din räckvidd under specifika förhållanden och ange till exempel utomhustemperatur, hjulstorlek, körläge och inställningarna för klimatanläggningen.

Om du väljer körläge Eco ökar effektiviteten och räckvidden maximeras, liksom om du aktiverar Auto Eco Mode på klimatanläggningen. Tänk också på att stänga av klimatanläggningen när den inte behövs, och kom ihåg att bilens uppvärmda säten och ratt är ett mer energieffektivt sätt att hålla värmen än att höja temperaturen i kupén. Se också till att ha korrekt däcktryck. Lågt tryck minskar räckvidden. Vinterdäck förbrukar också mer el på torra vägar än sommardäck. Onödig vikt ökar energiförbrukningen, så se till att ta bort överflödiga föremål från bilen. Slutligen kan du överväga att ändra din körstil. Om du kör med en konstant, måttlig hastighet när det är möjligt och undviker onödiga accelerationer och inbromsningar kan du köra längre på en laddning. När du behöver öka eller minska hastigheten ska du göra det på ett mjukt sätt för att minska din energianvändning.  

Våra elbilar är byggda enligt samma höga kvalitetsstandarder som alla våra andra bilar och våra EV-batterier är konstruerade för att hålla länge. Toyota bZ4X omfattas av en förlängd EV-batterigaranti, som garanterar minst 70 % kapacitet under fordonets första 10 år eller 1 000 000 km* om serviceprogrammet följs hos en Toyota-auktoriserad serviceverkstad. Med vår garanti kan du känna dig helt lugn i många år framöver.

*Det som kommer först. Gäller i Europa. Kontrollera den lokala garantin för mer information.

Ladda enkelt överallt

Oavsett vart vägen tar dig ger nya Toyota bZ4X dig fullständig trygghet. Med ett kombinerat laddsystem (CCS2) och en ombordladdare (OBC) har du många alternativ när det gäller laddning. Ladda hemma, på jobbet eller på resande fot. Du kan ladda från 10 % till 80 % på cirka 30 minuter* med en 150kW DC-laddare under optimala förhållanden, till exempel vid en temperatur mellan 20° och 30°C. För att skydda batteriets hälsa och livslängd reduceras prestandan när du når 80 % med en DC-laddare. Använd vår laddningstidskalkylator för att uppskatta din laddningstid. Ange bara dina specifika förhållanden, till exempel vilken typ av laddare du använder och utomhustemperatur.
 • Laddbox

  Med en laddbox för elbilar går det mycket snabbare att ladda än med ett vanligt uttag. Med Toyota bZ4X kan du nå full laddning med en laddbox på mellan 6,5–10 timmar**.

 • Offentliga laddplatser

  När du vill snabbladda kan du enkelt hitta snabbladdningsstationer med MyToyota-appen och Toyota Smart Connect+. Med de här högeffektiva laddstationerna kan du ladda din Toyota bZ4X från 10 % till 80 % på cirka 30 minuter*** med 150kW DC-laddning under optimala förhållanden, till exempel när det är mellan 20° och 30°C varmt.

 • Prestanda för DC-laddning

  För att skydda batteriets hälsa och livslängd reduceras prestandan när du når 80 % med en DC-laddare. Använd vår laddningstidskalkylator för att uppskatta din laddningstid. Ange bara dina specifika förhållanden, till exempel vilken typ av laddare du använder och utomhustemperatur.

 • Uppkopplad laddning

  MyToyota-appen är designad för att göra körningen enklare och den öppnar upp en värld av uppkopplingsmöjligheter. Kontrollera din bils batterinivå, schemalägg laddning, visa färddata och fjärrstyr flera av bilens funktioner – allt från mobilen.

 

*Beroende på förhållanden som utomhustemperatur och laddarens egenskaper. För att säkerställa effektiv laddning och bevara batteriets hälsa kommer DC-laddningseffekten i din Toyota bZ4X att reduceras tillfälligt (i ca 24 timmar) efter 3,8 snabbladdningar (10–80 %) på en dag.

**Med 11 kW ombordladdare (OBC). Beroende på förhållanden som utomhustemperatur och laddarens egenskaper. Andra faktorer, till exempel temperaturer under eller över 20–30°C påverkar laddningstiden.

***Beroende på förhållanden som utomhustemperatur och laddarens egenskaper. För att säkerställa effektiv laddning och bevara batteriets hälsa kommer DC-laddningseffekten i din Toyota bZ4X att reduceras tillfälligt (i ca 24 timmar) efter 3,8 snabbladdningar (10–80 %) på en dag.

Laddning: Frågor och svar

Här är din guide.

Du kan ladda från 10 % till 80 % på 30 minuter* med 150kW DC-laddning under optimala förhållanden. För att skydda batteriets hälsa och livslängd reduceras prestandan när du når 80 % med en DC-laddare. Använd vår laddningstidskalkylator för att uppskatta din laddningstid. Ange bara dina specifika förhållanden, till exempel vilken typ av laddare du använder och utomhustemperatur.

*Med reservation för lokala förhållanden. För att säkerställa effektiv laddning och bevara batteriets hälsa kan DC-laddningseffekten i din bZ4X att reduceras tillfälligt (i cirka 24 timmar) efter två snabbladdningar (10–80 %) på en dag. Andra faktorer, som till exempel lägre temperaturer, kan påverka laddningstiden.

Dessa bokstäver hänvisar till olika laddningsspänningar. Med sin elektriska arkitektur på 400 volt kan Toyota bZ4X laddas med både en K-laddare (spänning mellan 50 och 500) och en L-laddare (spänning mellan 200 och 920) utan problem.

Det är säkert, bekvämt och enkelt att ladda våra elbilar. Du laddar hemma vid en laddbox för säker och pålitlig laddning eller via ett vanligt vägguttag (10A). Du kan också snabbladda längs vägen vid många offentliga laddplatser.

För snabb och bekväm laddning under resan finns ett växande nätverk av snabbladdare på platser som bensinstationer och parkeringsplatser vid stormarknader. De gör att du kan ladda från 10 % till 80 % på så lite som 30 minuter*. Använd vår laddningstidskalkylator för att uppskatta din laddningstid. Ange bara dina specifika förhållanden, till exempel vilken typ av laddare du använder och utomhustemperatur.

*Med reservation för lokala förhållanden. För att säkerställa effektiv laddning och bevara batteriets hälsa kan DC-laddningseffekten i din bZ4X att reduceras tillfälligt (i ca 24 timmar) efter 3,8 snabbladdningar (10–80 %) på en dag. Andra faktorer, som till exempel lägre temperaturer, kan påverka laddningstiden.

 

Bilar byggda före januari 2023 har en ombordladdare (OBC) på 7 kW. Med en strömstyrka på 32 ampere tar det minst 9,5 timmar att ladda fullt. Bilar tillverkade från och med februari 2023 har en ombordladdare på 11 kW. Det innebär att du kan ladda fullt på 6,5 timmar med en 11 kW laddstation. Använd vår laddningstidskalkylator för att uppskatta din laddningstid. Ange bara dina specifika förhållanden, till exempel vilken typ av laddare du använder och utomhustemperatur.
 • Alltid uppkopplad, alltid redo

  Med Toyota bZ4X och MyToyota-appen är det smidigt att synkronisera din bil och mobil. MyToyota-appen är designad för att göra körningen enklare och den öppnar upp en värld av uppkopplingsmöjligheter.

Trygghet med Toyota

Toyota strävar efter att göra alla aspekter av ditt bilägande så sömlöst och bekvämt som möjligt. Det gör att du tryggt kan njuta av en fantastisk elbil.
 • Laddbox

  En prisvärd finansieringslösning för att dela upp kostnaden för en laddbox, så att du enkelt kan ladda hemma till konkurrenskraftiga priser.

 • Ladda

  Ett abonnemang för att hantera flera laddleverantörer med en och samma betalningsmetod.

 • Uppkoppling

  Toyota Smart Connect och MyToyota-appen är dina elbilskompanjoner som håller dig uppkopplad mot din bil och hjälper dig att planera dina resor. Från att hålla koll på batteristatus och laddstationer till att schemalägga laddning – med Toyota bZ4X kan du sköta det mesta med mobilen.

 • Underhåll och service

  En fullständig underhålls- och servicelösning för hela leasingperioden.

Toyota T-Mate är med dig för en säkrare resa

Toyota bZ4X är utrustad med T-Mate som består av en rad system som är specifikt designade för att stötta dig som förare och göra körningen ännu säkrare – oavsett om du ska parkera, köra långa sträckor på en motorväg eller kryssa fram i en pulserande storstad. Här under kan du se utvalda funktioner som ingår i T-Mate.
 • Pre-Collision System (PCS)

  Vårt Aktiva krockskyddssystem kan förutse olyckor och hjälpa dig att undvika kollisioner med andra fordon, fotgängare och cyklister. Det fungerar genom att varna föraren med ljud- och ljussignaler samt bromsassistans. Om föraren inte lyckas bromsa i tid, aktiveras bromsarna automatiskt för att förhindra eller mildra en kollision.

 • Road Sign Assist (RSA)

  Vägskyltsigenkänning skannar av vägen framför dig och visar nödvändig information, såsom hastighetsbegränsningar eller omkörningsförbud, direkt på informationsdisplayen i bilen.

 • Emergency Driving Stop System (EDSS)

  EDSS är ett nödstoppsystem som registrerar förarens aktivitet. Om systemet inte registrerar någon aktivitet under en tid, kommer föraren att varnas med ljudsignaler. Om föraren inte reagerar, stannar systemet fordonet gradvis och håller det säkert i körfältet. Det aktiverar även varningsblinkers och låser upp dörrarna för att räddningstjänsten enkelt ska kunna komma in i bilen.

 • Driver Monitor Camera (DMC)

  Det här systemet använder en kamera ovanför ratten för att övervaka förarens uppmärksamhet och allmäntillstånd. Föraren varnas om systemet upptäcker till exempel trötthet. All insamlad data används för att förbättra funktionen hos Emergency Driving Stop System (EDSS) genom tidigare upptäckt av ouppmärksamhet. DMC ingår som standard för Style Edition och Executive.

 • Rear Seat Reminder System

  Om en passagerare eller ett föremål är kvar i baksätet när föraren lämnar bilen, får föraren en varning i instrumentpanelen. Beroende på modell så aktiveras även varningsblinkers och ett ljud varnar föraren, efter att bilen har låsts.

 • Safe Exit Assist

  Det här systemet använder radar från döda-vinkeln-varnaren för att förhindra en kollision när en förare eller passagerare öppnar sin dörr och ett fordon eller en cyklist närmar sig bakifrån. Om det finns risk för en kollision tänds en ikon på ytterbackspeglarna och i förarskärmen, samtidigt som en ljudsignal varnar.

 • Lane Trace Assist

  Vårt system för Intelligent körfilsassistans är designat för att göra motorvägskörning säkrare, genom att se till att du håller dig centrerat inom ditt körfält. Om du skulle börja dra dig mot höger eller vänster, kommer systemet lugnt och försiktigt att korrigera din position tills du ligger i mitten igen.

Bildgalleri Toyota bZ4X

KINTO Share

KINTO Share, en ny sorts hyrbil!
- Hämta och lämna 24/7
- På parkeringsplatser nära dig
- Priser anpassade för varje resa
Upptäck KINTO Share (Opens in new window)