Provkör en Toyota
Bygg din Toyota
Hitta närmaste återförsäljare!
Boka service
Min Toyota

Toyota Safety Sense

aktiva säkerhetssystem

Toyota Safety Sense består av fem nyutvecklade aktiva säkerhetssystem. Systemens mål är att minska antalet trafikolyckor så mycket som möjligt och skapa en säkrare trafikmiljö för alla.

Säkerhetssystemen som ingår i Toyota Safety Sense håller koll på potentiellt farliga situationer och skyddar därmed dig och dina passagerare. Tack vare alla dessa aktiva säkerhetssystem bidrar Toyota Safety Sense till minskad kollisionsrisk vilket i sin tur resulterar i en säkrare körupplevelse, på sikt möjligen också sänkta försäkringspremier.

Pre-Collision System

Det aktiva krockskyddssystemet (PCS) som ingår i Toyota Safety Sense använder kamera och laser för att upptäcka bilar på vägen framför dig. I händelse av en hotande kollision varnas du genom ljud- och ljussignaler. Om du inte bromsar i tid aktiveras en rad funktioner automatiskt för att förhindra eller mildra en kollision.

Lane Departure Alert

Körfilsvarnaren (LDA) som ingår i Toyota Safety Sense registrerar körfältsmarkeringar på vägen framför dig med hjälp av en kamera och varnar med ljud- och ljussignaler om du börjar avvika från ditt körfält utan att använda blinkers. Du hinner då korrigera avvikelsen om den är oavsiktlig.

Automatic High Beam

Den automatiska helljuset (AHB) som ingår i Toyota Safety Sense optimerar sikten i mörker för alla trafikanter. En kamera upptäcker ljus från mötande fordon och andra bilar framför dig och kan även läsa av ljuset från gatlyktor. Systemet växlar automatiskt mellan hel- och halvljus för säkrare mörkerkörning.

Road Sign Assist

Vägskyltsigenkänningen (RSA) som ingår i Toyota Safety Sense läser av vägskyltar framför bilen och visar viktig information såsom fartgränser och omkörningsrestriktioner på den nya TFT-färgskärmen. Systemet varnar med ljud- och ljussignaler om du inte följer vägskyltarnas budskap.

Pre-Collision System with Pedestrian Detection

Aktivt krockskyddssystem med fotgängardetektion (Pre-Collision System with Pedestrian Detection) använder finkänslig radar för att upptäcka bilar och fotgängare på vägen framför dig. I händelse av en hotande olycka uppmärksammas du genom ljud- och ljussignaler. Om du inte bromsar i tid aktiveras bromsarna automatiskt för att förhindra eller mildra en sammanstötning.

Adaptive Cruise Control

Med hjälp av finkänslig radar hjälper den aktiva farthållaren (Adaptive Cruise Control) dig att bibehålla ett förinställt minsta avstånd till bilen framför. Det ger dig en mer avkopplande färd, inte minst vid långkörningar.

Nya aktiva säkerhetssystem såsom Toyota Saftey Sense är utformade för att hjälpa föraren, de är inte avsedda att ersätta föraren. Föraren måste alltid ha kontroll över sitt fordon. Toyota Saftey Sense funktionalitet kan påverkas eller hindras på grund av externa faktorer och Toyota ansvarar inte för några konsekvenser som härrör från systemets användning.

Observera att tillgängligheten till en specifik utrustning kan variera beroende på bilmodell, utrustningsversion och inköpsland och att bilar som visas kan vara extrautrustade. Be gärna din lokala auktoriserade Toyota-återförsäljare om detaljerad information.

Bilarna som presenteras i animationerna är ospecifika Toyota-modeller för illustrativt syfte enbart.

Mer från Toyota

Uppgradering av antisladdsystem (VSC) för Hilux D-Cab Uppgradering av antisladdsystem (VSC) för Hilux D-Cab För ägare av Hilux D-Cab av senaste modell (2016 – 17) finns en uppgradering av antisladdsystemet tillgänglig. Kontakta din återförsäljare för ytterligare information. Toyota Instruktionsfilmer Instruktionsfilmer Vill du lära dig hur du får ut det mesta av våra tillbehör och andra produkter? Våra instruktionsfilmer hjälper dig med allt från att kolla torkarbladen till att byta däck. Gör en vinterkoll inför utflykter i vinter Gör en vinterkoll inför utflykter i vinter Ett gnistrande vitt landskap och hala vintervägar. Vi har tipsen som ökar din säkerhet och komfort under den mörka, kalla årstiden. THUMS. Designad med tanke på dig. THUMS. Designad med tanke på dig. En bils passiva säkerhet är det skydd den ger dig och dina passagerare om du mot förmodan skulle råka ut för en olycka. Vi har skapat en serie virtual reality-modeller som vi döpt till THUMS…