1. Start your impossible
  2. Team Toyota
Jag vill....

Team Toyota

Tillsammans med atleter världen över visar vi, genom vårt mål Better Mobility For All, på möjligheterna som kommer om alla är fria att röra sig! För att omsätta målet i handling sponsrar Toyota elitidrottare på både global och lokal nivå och är officiell partner för de Internationella Olympiska och Paralympiska kommittéerna inom just området mobilitet.  En del i Toyotas engagemang är GTTA, Global Team Toyota Athletes, där ett stort antal idrottare får stöd i olika former. Nu har Toyota Sverige knutit banden lite extra med fyra toppresterande idrottare inom vitt skilda grenar. Här nedan lär du känna dem bättre.

Emil Andersson

Emil tävlar i bordtennis, stående klass 8 herrar. Som liten testade Emil flera olika sporter, men ganska snart blev det tydligt att det var just bordtennis han hade fallenhet för. Redan som 16-åring deltog han i ett världsmästerskap för första gången och tog hem en silvermedalj. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt och Emil har under tio års tid legat på den absoluta toppnivån i hela världen. Emil är känd för sin otroliga kämpaglöd och för att han aldrig ger upp. De Paralympiska Spelen i Tokyo 2020 var Emils tredje OS.

 

 

Sarah Lahti

Sarah tävlar i löpning och är specialiserad på medel- och långdistans. Sarah har flera medaljer och svenska rekord i bagaget. Under OS i Rio 2016 slutade hon på en tolfte plats på 10 000 m vilket var ett nytt svenskt rekord och idag har hon det nuvarande svenska rekordet på både halvmaraton och 5 000 m landsväg. Vägen mot kommande OS har varit tuff då hon kämpat med rehabilitering av flera skador, men nu är hon tillbaka och är starkare än någonsin! De Olympiska Spelen i Tokyo 2020 blev Sarahs andra OS.

 

 

 

Maja Nilsson

Maja Nilsson är en av våra starkast lysande stjärnor inom höjdhopp. Hon föddes i Motala 1999 och tävlar idag för Örgryte IS. Sin första internationella erfarenhet gjorde Maja på European Youth Olympic Festival (EYOF) Tbilisi 2015, där hon tog silver. Efter några ytterligare internationella medaljer var framgången ett faktum och karriären banade väg spikrakt uppåt. Förra året blev Maja svensk mästare inom höjdhopp inomhus. Under lag-SM samma år hoppade hon 1,96 m – personbästa och en säkrad plats i svenska OS-laget i Tokyo, där hon senare slutade på en 13:e plats. I februari 2022 vid inomhus-SM tog hon sitt andra raka guld och hon deltog också så sent som i juli i år i VM i Eugene.

 

Zebastian Modin

Zebastian tävlar i längdskidåkning för män med nedsatt syn, klass B1. Hela Zebastians liv har präglats av idrottande i alla dess former, men när hans syn allt eftersom försämrades begränsades sporterna han kunde delta i. Men när Zebastian hittade längdskidåkningen var det kärlek direkt. Han har varit Sveriges bästa para-skidåkare under flera år och har tagit både medaljer och världsrekord. 2020 åkte Zebastian för första gången Vasaloppet (9 mil). En höjdpunkt inte bara ur ett idrottsperspektiv, men framför allt en milstolpe i Zebastians karriär. Under Paralympiska Spelen Beijing 2022 tog Zebastian två brons och ett silver. I para-VM 2023 på hemmaplan i Östersund blev det succé med två guld (längdåkning), ett silver och ett brons (skidskytte).