1. Elbilar
 2. Batteribilar
 3. Räckvidd
Jag vill....

Räckvidd på Toyota elbil

Kör vart du vill - helt på el    

Våra elbilar tar räckvidd till en helt ny nivå. Känn dig fri att åka vart du vill. Toyota bZ4X tar dig mer än 500 km på en full laddning. Tillräckligt långt för att klara de flesta resor, i lugn och ro. Bäst av allt är att du reser fritt från utsläppsångest.

Pålitlig batteriprestanda

Du kan köra långt och lita på våra batterier. Med den förlängda och utökade 10-årsgarantin kan du koppla av. Den säkerställer att batteriet fortfarande klarar laddning till 70% av sin ursprungliga kapacitet efter upp till 10 års ägande eller en miljon körda kilometer, det som inträffar först.*

*Med årligt serviceprogram på auktoriserad Toyotaverkstad.

Tips för att maximera din elektriska räckvidd

 • Kör mjukt

  När du kör på el maximerar du räckvidden genom att lätta på gasen. Snabba accelerationer och hög fart gör att batteriet snabbare laddar ur. Även om elbilar levererar ett kraftfullt och omedelbart vridmoment och snabb acceleration, maximerar du bilens räckvidd genom att köra mjukt och ta det lugnt med gaspedalen.

 • Sakta ner

  Närhelst du har chansen, försök att hålla hastigheten under 100 km/h för att maximera batteriets räckvidd. 14% mindre energi används redan vid en hastighetsminskning på 10 km/h. Du kan använda Eco-läget för en lägre energiförbrukning.

 • Mer energi när du bromsar

  Med ett energiåtervinnande, regenerativt bromssystem kan du njuta av maximal räckvidd längre. Systemet rörelseenergin ge ny kraft till batteriet när du bromsar.

 • Håll koll på värmen

  Vämen i kupén påverkar batteriet. Genom att vintertid sänka temperaturen i kupén några grader och istället använda de eluppvärmda sätena och ratten för att ge en behaglig komfort och därmed minska belastningen på batteriet. Värm gärna upp bilen medan den laddas så blir energiförbrukning lägre vid resans första del.

 • Ta det lugnt med luftkonditioneringen

  Luftkonditionering, AC, förbrukar mycket energi.Vill du spara ström kan du använda fläkten och ventilationsläget utan att aktivera luftkonditioneringen. Att köra AC fullt ut för att kyla ner kupén, drar ur batteriet snabbare än att köra med öppna ett fönster. Använd i stället möjligheten att kyla ner bilen i förväg under sommarmånaderna, samtidigt som den laddas, så minskar du behovet att använda luftkonditioneringen när du kör.

Kör vart du vill

Med Toyota bZ4X kan du njuta av en extraordinär räckvidd på mer än 500 km* på en full laddning. Det räcker för de flesta resor – dessutom med noll utsläpp. 

*WLTP cycle. Sträckan kan variera beroende på av vald utrustningsnivå, inställningsval, drivlina och lokala körförutsättnigar

Toyota laddbox - ladda snabbt

Med en lättanvänd laddbox får du maximal nytta av din elbil. Släpp loss den fulla potentialen och ladda bekvämt hemma. Installera i garaget eller på uppfarten så laddar du snabbare och stabilare än via ett vanligt eluttag. Koppla av i vissheten om att din bil har full laddning och är klar för start när du vill köra iväg.
Läs mer om laddning