1. Elbilar
 2. Laddning

Ladda elbil – elbilsladdning på dina villkor

Det är lätt att ladda våra elbilar. Oavsett om du gör det längs vägen eller hemma, har du flera valmöjligheter.

Laddbox hemma

Det här är det vanligaste sättet att ladda. Du hittar den i privata garage och i många parkeringshus. Laddboxarna är framtagna för snabbare laddning än via ett vanligt eluttag. Många ger även information om hur mycket laddning din elbil tar emot.
Läs mer om våra laddboxar

Ladda via vanligt eluttag

Du kan ladda din elbil hemma utan en laddbox, även om det inte är en lösning vi rekommenderar. Det är helt säkert att ladda hemma men då är det viktigt att du har ett lämpligt uttag som är fackmannamässigt installerat.

 

 

 

Snabbladdning

Många parkeringsplatser erbjuder snabbladdningsstationer. De finns ofta vid bensinmackar längs motorvägar och vid stormarknader.

 

 

Hitta rätt laddbox för dig

Snygg, säker och framtidsanpassad. Våra laddboxar har överlägsen kvalitet och är driftsäkra. Det perfekta sällskapet till din laddhybrid eller elbil.

Entry laddbox

Bästa valet för dig som har en laddhybrid.

Maximal effekt: 22 kW
Kopplingstyp: Typ 2
Kabeltyp: (Mode) 3
Kabellängd: 6m
Installera: Inne/ute
Garanti: 3 år

Uppkopplad laddbox

Bästa valet för fjärrstyrd laddning.

Maximal effekt: 22 kW
Kopplingstyp: Typ 2
Laddkabel: Mode 3
Kabellängd: 6m
Installera: Inne/ute
Åtkomst: RFID-läsare för lås/lås upp
Uppkoppling: WiFi eller 4G
Garanti 3 år

Tillbehör till laddare

Laddkabel

När du ska ladda längs vägen behöver du den här kabeln (finns i längderna 5 m, 7,5 m och 10 m) för att koppla upp dig mot publika laddstationer.

Förvaringsväska för laddkabel

Den här praktiska väskan skyddar din laddkabel, motverkar trassel och tar liten plats i bagageutrymmet.

MyT håller kontakten med din Toyota

Oavsett om du schemalägger laddningstiden från soffan eller kollar batteristatusen när du shoppar, ger appen MyT dig full koll över din Toyota via din smartphone.

Kolla batteriet

Håll koll på batterinivån och använd mobilen för att starta och fjärrstyra laddningen. 

Schemalägg laddningen

Du kan skapa en schemastyrd laddning för inför start, laddningstid eller avfärd, så att bilen är fulladdad när det är dags att köra.

Analysera din kördata

Du kan få en analys för varje körtur som ger information om hur en hård inbromsning eller snabb acceleration påverkat din körekonomi.

Ladda på en parkering

Använd MyT-appen för att hitta och låsa upp laddplatser i din närhet.

Ladda ner MyT-appen här
app storegoogle store
Tips för att minska räckviddsångest
 • Kör mjukt

  När du kör på el maximerar du räckvidden genom att lätta på gasen. Snabba accelerationer och full fart tömmer snabbt elbilens batteri. Även om batteridrivna elbilar levererar ett kraftfullt och omedelbart vridmoment, maximerar du bilens räckvidd genom att köra mjukt och ta det lugnt med gaspedalen.

 • Sakta ner

  Närhelst du har chansen, försök att hålla hastigheten under 100 km/h för att stödja batteriets räckvidd. Enligt Energidepartementet används 14% mindre energi redan vid en hastighetsminskning på 10 km/h. Du kan använda Eco-läget för en mjukare acceleration.

 • Mer energi när du bromsar

  Genom att utnyttja elbilens energiåtervinnande regenerativa bromsfunktion kan du njuta av maximal räckvidd. Utnyttja inställningarna som låter bilens rörelseenergi ge ny kraft till batteriet när du bromsar.

 • Håll koll på värmen

  Att ha på värme i din elbil, speciellt på full kraft, kan påverka batteriets räckvidd. Vintertid kan du sänka temperaturen i klimatinställningen och istället låta uppvärmda säten och ratten ge en behaglig temperatur, utan att ladda ur batteriet. Värm gärna upp bilen medan den laddas så blir behovet mindre att använda värmen under bilturen.