1. Om Toyota
Jag vill....

Företaget

Över 200 Miljoner Bilar Sedan 1936.

Toyota sålde 10,23 miljoner bilar 2014 och säljs i mer än 170 länder. Totalt sedan starten 1936 har Toyota tillverkat över 200 miljoner bilar. Samtliga 67 fabriker runt om i världen, liksom Toyota Sweden, är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

 

Sedan Toyota Prius kom som första masstillverkade hybrid 1997 har Toyota tillverkat över 18 miljoner hybrider. Toyota har 30 hybridmodeller i produktion. I december 2014 introducerade Toyota bränslecellsmodellen Mirai. Alla Toyotas personbilsmodeller är energideklarerade. Serieproduktionen av Toyotas lyxbilsdivision Lexus startade 1989. I Sverige säljs sex Lexus-modeller, samtliga med hybridteknik.

  • Varför välja Toyota?

    Toyota har byggt bilar sedan 1936. Men vi gör mycket mer än så. Vår vision är hållbar mobilitet för alla. Och vårt mål är att du som kund alltid ska känna dig trygg med att kvalitet, innovation och respekt för människor och miljö genomsyrar allt vi gör. Därför utvecklar vi ständigt nya produkter och lösningar för en bättre vardag och värld. Ett exempel är världens första hybrid som vi lanserade redan 1997. I dag är vi inne på femte generationens hybridteknik. Men världen har inte råd att stå stilla. Därför har vi tagit nästa steg i utvecklingen av framtidens hållbara mobilitet. Nu hoppas vi att du vill följa med på vår resa mot en värld bortom utsläpp och begränsningar.

Detta händer i Toyotas värld!