Provkör en Toyota
Bygg din Toyota
Hitta närmaste återförsäljare!
Boka service
Min Toyota

Toyotas ansvar

och globala vision

Toyotas globala vision är en hållbar mobilitet. Vi ska erbjuda en hög säkerhet och låg miljöpåverkan.

Våra kunder
Kunden är alltid i fokus för Toyota, i allt från forskning och utveckling till försäljning och service. Vi erbjuder därför våra kunder tjänster som garantier, försäkringar och finansieringslösningar. Vi medverkar också i forskning om trafiksäkerhet tillsammans med Folksam för att göra framtidens bilar ännu säkrare.

Miljö
Vår vision är nollutsläpp och att tillverka bilar som inte har någon negativ påverkan på miljön. Arbetet börjar i designfasen där vi arbetar med hybridteknik, elmotorer, bränsleceller och andra lösningar för minskad miljöpåverkan. Vi tänker också på materialframställning, demontering och återvinning.

Våra medarbetare
Förtroende, dialog och mångfald är ledord i vårt arbete och alla medarbetare uppmuntras att utveckla sig själva och företaget.

Toyotas fabriker
Toyota Sweden och samtliga fabriker är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Leverantörer och samarbetspartners
Det är viktigt att våra leverantörer delar visionen om ett hållbart samhälle och själva har ett aktivt hållbarhetsarbete. På global, europeisk och svensk nivå finns riktlinjer som våra leverantörer ska följa och deras utveckling inom hållbarhetsområdet utvärderas kontinuerligt.

Samhällsengagemang
Vi har ett stort samhällsansvar. Därför har vi under lång tid drivit projekt för att stötta och utveckla samhället, både globalt och nationellt. Läs mer om WBCSD.

Toyota är involverat i olika typer av samverkansprojekt. De handlar i första hand om miljö och trafiksäkerhet men även om utbildning, hälsa och socialt arbete såsom Toyota Fund for Europe. För att bidra till en hög kvalitet på fordonsutbildning driver Toyota programmet Toyota Technical Education Program. Vidare arbetar vi med Folksam för ökad trafiksäkerhet samt en rad andra projekt.

Läs mer om ...

Miljöutmaning - Environmental Challenge 2050 Miljöutmaning - Environmental Challenge 2050 Målen för 2050 är helt i linje med vår globala vision, där vi alltid strävar efter ett förverkligande av en hållbar samhällsutveckling genom bättre bilar, bättre tillverkning och bättre samhällen. Vi vill leda vägen mot en säker och hållbar mobilitet. Det är The Toyota Way. En bättre värld En bättre värld Vi söker ständigt efter sätt att minska vår påverkan på miljön. Det gäller inte bara bilarnas påverkan, utan även hur de tillverkas och de resurser vi använder. Det kan sammanfattas med fyra R – Reduce (minska), Reuse (återanvända), Recycle (återvinna) och och Recover (energiutvinna). Åre Ice Driving Åre Ice Driving Bemästrar du en bakhjulsdriven sportbil på extremt vägunderlag? Välkommen till Åresjön och utmana dina vänner i en Toyota GT86! Åre Ice Driving Åre Ice Driving Bemästrar du en bakhjulsdriven sportbil på extremt vägunderlag? Välkommen till Åresjön och utmana dina vänner i en Toyota GT86!
Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!