Sveriges mest nöjda bilägare kör Toyota

Fler än 10 000 svenska bilägare har beskrivit sitt bilägande och hur de upplever såväl produkt som återförsäljare och verkstad – och allra mest nöjda är de som äger en Toyota. Det enligt biltidningen Vi Bilägare och Sveriges största bilkonsumentundersökning AutoIndex.

Toyota har Sveriges mest nöjda bilägare. Det står klart efter att fler än 10 000 svenska privatägare av bilar med årsmodell 2012-2018 har svarat på Sveriges största bilkonsumentundersökning.

Ägarna har beskrivit deras bil, hur de upplever återförsäljaren och verkstad samt deras märkeslojalitet. Undersökningen AutoIndex görs tillsammans med Vi Bilägare och resultatet visar att Toyota-ägaren är landets mest nöjda bilägare.

/

- En mycket hedrande utmärkelse som vi är oerhört stolta över. Vi på Toyota har kundomhändertagande i vårt DNA och tillsammans med återförsäljare och verkstäder strävar vi alltid efter att ta hand om kunden på bästa möjliga sätt, säger Christian Norberg, vd på Toyota Sweden AB.

I undersökningen lovordar kunderna särskilt Toyota-återförsäljarna, samtidigt placerar sig både verkstäderna och produktegenskaperna mycket högt. Dessutom anser kunderna att Toyota har en särskilt tydlig miljöprägel.

- Det är mer än 20 år sedan vi lanserade vår första hybrid – Toyota Prius – och i dag är mer än 61 procent av vår försäljning i Europa elektrifierad. Tack vare hybridtekniken kan vi effektivt minska transporternas miljöpåverkan och den ger oss dessutom Europas i genomsnitt lägsta utsläpp av koldioxid (99,9 g/km enl. JATO Dynamics), säger Christian Norberg.

/

Mer från Toyota

Pressinformation från Toyota Pressinformation från Toyota Här samlar vi våra senaste pressmeddelanden samt nyheter, bilder och faktamaterial om Toyota. Allt material i pressrummet vänder sig till media och bilder får användas fritt i redaktionella sammanhang. Nya Toyota RAV4. Nya Toyota RAV4. Nya RAV4 är byggd för att köras – och designad för att synas. Den kombinerar ett robust yttre med en högkvalitativ interiör och enastående köregenskaper, oavsett underlag. Corolla är tillbaka Corolla är tillbaka Nu börjar en ny spännande era för världens mest sålda bil. Den bästa Corollan som någonsin byggts finns i två versioner: en sportig och dynamisk halvkombi och eleganta och sofistikerade Touring Sports. Corolla är tillbaka – och den kommer att överraska dig. Mobilitet för alla Mobilitet för alla Toyota är stolta över att vara den globala Mobilitetspartnern för de Paralympiska spelen.
Inställningar för cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på www.toyota.se och för att optimera och personifiera innehåll på vår webbplats och i vår annonsering. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!