1. Elbilar
  2. Vätgasbil
Jag vill....

Vätgasbil

VARFÖR VÄTGASBIL?

Med kraft från vår banbrytande bränslecellsteknologi har våra vätgasbilar potentialen att revolutionera vårt sätt att köra. Det enda spår som lämnas efter bilen är ren vattenånga, så du kan luta dig tillbaka och njuta av en enastående dynamisk tur. Den värld vi kallar Beyond Zero – bortom noll utsläpp – tar vid medan du kör, eftersom luften som passerar bränslecellerna renas.

Tanka på fem minuter

Det är snabbt och enkelt att tanka vätgas. När du kör, producerar bränslecellstekniken elektricitet när vätgasen reagerar med syre utifrån. Att tanka vätgas från en vätgasstation tar mindre än fem minuter, så du är snabbt och smidigt på väg igen.

Fantastisk räckvidd

Våra vätgasbilar är laddade med banbrytande design som maximerar din körupplevelse. Och den senaste generationen av Toyota Mirai, tar dig längre än något annat elektrifierat fordon - upp till 65 mil med ren körglädje.

Vatten som enda restprodukt

Toyotas revolutionerande vätgasbilar lämnar inga utsläpp när du kör. Med endast några droppar vatten från avgasröret finns det potential att förändra bilkörningen och skapa renare mobilitet för vår planet.

Hur fungerar det?

Vätgas är framtiden. Det senaste decenniet har vätgas blivit ett pålitligt och vardagligt sätt att köra bil, som kan bidra till en hållbar planet för kommande generationer. Här nedan kan du se hur bränslecellstekniken fungerar.

Läs vidare nedan hur bränslecellstekniken fungerar.

VI FÖR VÄRLDEN FRAMÅT

Efter att ha introducerat världens första serietillverkade vätgasbil 2014, tar vi visionen om minskade avgasutsläpp till nya höjder med vätgasdriven bränslecellsteknik. Nu går vi Beyond Zero – bortom noll – framtidens vision om renare mobilitet kör på vägarna redan idag.
Läs mer (Opens in new window)

Kör en vätgasbil

Nu kan du köra andra generationen av Toyotas banbrytande vätgasdrivna bränslecellsbil. Boka nya Mirai med vår mobilitetstjänst KINTO. Upplev känslan när du tar dig fram ljudlöst på el med endast vattenånga som utsläpp.
Se pris och boka (Opens in new window)

Exceptionell körglädje. Upp till 65 mil.

Den revolutionerande vätgasdrivna bränslecellsteknologin är helt utsläppsfri – med upp till 65 mils räckvidd, så att du kan luta dig tillbaka och njuta av vägen.

Vår vätgasdrivna bränslecellsbil förfinar sättet att köra med ojämförlig komfort, smidighet och lyhördhet. Där varje resa lyfter humöret, ger inspiration och körglädje.

Om vätgas

Vätgas är ett hållbart alternativ till fossila bränslen med potential att minska globala utsläpp i såväl privat som kommersiell trafik. Den tar oss redan idag mot en framtid som är helt vätgasbaserad. Följ länken och läs mer!
Vätgas (Opens in new window)

Frågor och Svar

Allt du behöver veta om vätgasbilar, skillnader gentemot andra bilar och mer.

Elbilar, drivs av ett elektriskt batteri som måste laddas när kraften går ner. En vätgasbil producerar sin egen elektricitet via en kemisk reaktion i bränslecellerna. Vätgasbilar erbjuder imponerande prestanda och klarar långa resor – med vatten som enda utsläpp.

Den senaste generationen av Toyotas vätgasbilar klarar upp till 65 mil på en enda tankning, helt utsläppsfritt.

Vätgasbilar laddas inte på samma sätt som en elbil. Du tankar bilen med vätgas på en station, på samma sätt som en vanlig bil som körs på bensin eller diesel. Att tanka går ungefär lika fort; det tar 3-5 minuter för att tanka fullt. Elektriciteten skapas när syre reagerar med vätgasen inuti bränslecellerna. Så du behöver aldrig ladda en vätgasbil med el.

Med liknande bränsle- och försäkringskostnader är de löpande kostnaderna jämförbara med en vanlig bensin- eller dieseldriven bil. Dessutom har 100% utsläppsfria bilar en rad förmåner i form av skattelättnader och ingen trängselskatt.  Lägre underhållskostnader gör också att en vätgasbil kan bespara dig utgifter.

När det gäller livslängd är varje bränslecell konstruerad för att hålla under hela bilens livstid. Med garanti som omfattar 100 000 km kan du känna dig trygg. Vårt program för återanvändning, säkerställer att när bränslecellerna når sin fulla livslängd kan de återanvändas för andra saker eller tas om hand säkert och ansvarsfullt.

Vätgas är universums vanligaste grundämne och finns överallt omkring oss. Därför är det kanske inte förvånande att det därmed är säkrare att hantera än bensin eller diesel. Som experter på nollutsläppsinnovationer, har vi många års erfarenhet av tester med vätgasdrivna bilar i extrema situationer och temperaturer. Allt för att säkerställa att de kan användas lika tryggt och säkert, precis som vilken annan modell som helst. Våra bränslecellstankar är extremt skyddade – starka nog för att klara ett kulskott på nära håll. Som förare kan du med andra ord känna dig trygg.